середа, 01 листопада 2017 14:18

Антикорупціонери дісталися чинів Нацполіції

Антикорупціонери дісталися чинів Нацполіції
Детективи проводять обшуки у низки посадовців Нацполіції. Фото: radiosvoboda.org

Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки за місцем реєстрації та проживання низки посадових осіб Національної поліції в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Йдеться про осіб, які за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення і логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Обшуки проводяться в Києві та Київській області", - повідомляє прес-служба НАБУ в середу вдень.

В інформації вказується, що ці, а також інші розшукові слідчі дії проводяться для з'ясування обставин, виявлених раніше детективами в ході розслідування кримінального провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України в кінці 2014 - початку 2015 років.

Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків.

"Зокрема, низку з них (документів - Gazeta.ua) переробили "зворотною датою", акти прийому здійснювалися без фактичної поставки товару, який доставляли пізніше тощо. Викриті факти долучені до матеріалів слідства", - уточнили в прес-службі бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось відео затримання Авакова-молодшого

31 жовтня НАБУ провело обшуки в родині сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Обшуки проводили в рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 року - на початку 2015-го.

Пізніше стало відомо про затримання сина Авакова та екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупціонери дісталися чинів Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі