субота, 26 липня 2008 17:37

Алексій II вилетів до Києва

Патріарх Московський та всієї Русі Алексій II в суботу вилетів до Києва для участі у святкуванні на честь 1020-річчя Хрещення Русі.

Після прибуття до Київа Алексій II відвідає Києво-Печерську лавру, де поклониться мощам святих догідників в лаврській печері. Після цього запланована церемонія вручення патріархові диплома почесного доктора в Київській духовній академії.

Востаннє патріарх Московський і всієї Русі Алексій II був в Україні у вересні 1997 року - з шестиденним пастирським візитом. Тоді ж з візитом в цій країні знаходився і патріарх Константинопольський Варфоломей. Предстоятелі обох Церков висловили своє негативне відношення до розколу в українському православ"ї.

До цього Алексій II відвідував Україну в жовтні 1990 року, коли Архієрейський Собор Російської православної церкви перетворив Український екзархат в Українську православну церкву і дарував їй самостійність як самокерованій частині Московського патріархату, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Алексій II вилетів до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі