неділя, 13 липня 2014 19:23

"Ахметов - вбивця", "Вести - рупор Кремля", "Швайку - геть!" - найцікавіші протести тижня
8

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 7 по 13 липня:

8 липня, Київ

Громадські активісти приїхали до маєтку Ріната Ахметова у Конча-Заспі. Вимагали перестати маневрувати та зайняти проукраїнську позицію. Кілька активістів перелізли через ворота. Деякі з них скупалися у басейні. Шестиметровий паркан маєтку обмалювали написами "Ахметов — вбивця", "ПТНХ", "Слава Україні".

 
 
 

 

Біля Адміністрації президента відбулося мирне зібрання родин героїв "Небесної сотні". Вони вимагали присвоїти їхнім загиблим близьким звання Героїв України, а також створити Алею Пам'яті та меморіал "Небесна сотня".

 
 
 
 
 9 липня, Київ

Шість активістів "Громадського сектору Євромайдану" на чолі з депутатом Київради Ігорем Луценком пікетують будівлю столичної Державної фіскальної служби. Активісти скандують : "Геть проплачені газети" та розгорнули плакати з написами: "Рахунки арештовані, але газета виходить?", "Вести" - рупор Кремля", "Вести" продовжують політику Кремля!".

 

10 липня, Київ

Близько півтисячі українських аграріїв під стінами Адміністрації президента вимагали відправити у відставку нинішнього міністра аграрної політики Ігоря Швайку. Скаржаться, що аграрна галузь перебуває у занепаді, а міністр не приймає адекватних кроків для покращення ситуації. Аграрії скандували "Швайку геть!" та "Міністра геть!".

 
 
 

 11 липня, Київ

Під будівлею Генпрокуратури провели пікет активісти із Запорізької області, які вимагали зміни місцевого керівництва та прокуратури.  Мітингувальники стверджували, що влада на місцях "залишилася тою самою", і корупціонери продовжують займати посади на державній служби.

 

13 липня, Харків

У Харкові під час акції на площі біля пам'ятника Леніну виникла сутичка між проукраїнськими активістами та прибічниками Антимайдану. Проросійські мітингувальники скандували "Фашизм не пройде!", прихильники Майдану співали нецензурну кричалку про Путіна та тримали українські прапори та прапор НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов - вбивця", "Вести - рупор Кремля", "Швайку - геть!" - найцікавіші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі