вівторок, 26 листопада 2019 12:38

Адвокат естонського інвестора звернувся до Зеленського з приводу свавілля силовиків

Адвокат Олександр Погорілий, який представляє в Україні інтереси естонського інвестора Марселя Вихмана записав відкрите відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.

У ньому він стверджує, що за 4 роки інвестиційної діяльності зіткнувся спочатку з вимаганням частки в бізнесі з боку селищної влади Затоки, і після відмови зі спробою вбивства на замовлення, за організацію якого зараз судять секретаря селищної ради В'ячеслава Бокія. Саме діяльність Погорілого з розкриття і оприлюднення злочинних схем по захопленню і продажу кращої пляжної землі, стала приводом для організації замаху на нього, заявляє адвокат.

На даний момент всі фігуранти кримінальної справи, включаючи кілерів, знаходяться на волі, а Бокий виконує обов'язки мера і вже встиг стати фігурантом нових земельних махінацій.

Погорілий заявляє, що на сьогоднішній день в Затоці готується чергове масштабне розкрадання 53 гектар пляжної землі, а схему "кришує" середня ланка ГПУ і СБУ, що залишилася ще від минулої влади.

Саме цю "ланку" Погорілий звинувачує у фальсифікації кримінальної справи проти себе, нібито за спробу вимагання грошових коштів все у того ж Бокія.

"Цієї п'ятниці за сфабрикованою справою співробітники ГПУ і СБУ незаконно намагалися проникнути в мою квартиру, застосували силу до мене і мого адвоката, порушивши всі можливі процесуальні норми" - стверджує адвокат і в підтвердження своїх слів публікує відео.

Головною метою цих подій Погорілий вважає дискредитацію його і естонського інвестора перед візитом президента Зеленського в Естонію і зустріч з естонським президентом і урядом, на якій буде піднята тема ситуації в Затоці.

Ще однією метою адвокат називає майбутню сесію селищної ради, на якій повинні фінально вирішити питання про відчуження пляжної землі.

"У грудні планується фінальна сесія селищної ради щодо відведення курортних земель Затоки в приватну власність. Остання перешкода перед цим - це кримінальна справа проти Бокія і моя активна громадська діяльність. І Бокій, руками свого кришування - корумпованої середньої ланки СБУ і ГПУ, намагається посадити мене і тим самим розвалити кримінальну справу і змусити замовкнути!"- стверджує адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат естонського інвестора звернувся до Зеленського з приводу свавілля силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі