пʼятниця, 06 грудня 2013 19:33

Спецтема: Євромайдан-2013

Яценюка потішило звернення активістів Євромайдану

Яценюка потішило звернення активістів Євромайдану
Фото: newsradio.com.ua

Лідера фракції "Батьківщини" Арсенія Яценюка тішить, що активісти Євромайдану звернулись з вимогами до опозиційних лідерів, а не до влади. Про це він розповів під час брифінгу у прес-центрі Євромайдану, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Тішить одне, що ви вже не звертаєтесь до влади, тому кожен з нас розуміє, що від них нічого не доб'єшся. Ми кажемо "так" кожному з пунктів, які написали кращі представники української культурної і мистецької еліти", - сказав опозиціонер.

Яценюк зазначив, що всі політичні вимоги активістів під якими підписалась "культурна еліта" є завданням для опозиційних лідерів.

"Майдан 2013 року і майдан 2004 року має бути багато відмінностей, але має бути одна ключова відмітність, що ми не просто погоджуємось, а що ми також сповідуємо — це майдан не за одного лідера і не за месію. Це майдан за нову країну і за нову якість країни. І саме це ми сповідуємо і саме з цим ми звертаємось до українців", - розповів Яценюк.

Нагадаємо, представники Євромайдану звернулися до партійної опозиції зі своїми головними вимогами до влади. Вони чекають, що опозиціонери в правовому полі доб'ються наступного: - Президент буде позбавлений диктаторських повноважень, завдяки відновленню Конституційної реформи 2004 року; - Буде підписано Угоду про асоціацію з ЄС; - Буде прийнято новий Закон про вибори; - Буде прийнято Закон про люстрацію, перш за все в судах, правоохоронних та силових структурах.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка потішило звернення активістів Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі