субота, 28 квітня 2012 11:41

Яценюк вимагає, щоб Янукович особисто відповідав за розслідування побиття Тимошенко

Яценюк вимагає, щоб Янукович особисто відповідав за розслідування побиття Тимошенко
Фото: newzz.in.ua

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк заявляє, що президент України Віктор Янукович має взяти на себе відповідальність за розслідування побиття екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба партії в суботу, в інтерв'ю журналістам перед будівлею Київського районного суду в Харкові Яценюк заявив, що приїхав, щоб підтримати Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: бити Тимошенко наказав Пшонка

Він назвав побиття екс-прем'єра в Качанівській колонії, коли її силою намагалися перевезти в лікарню, "нелюдським поводженням": "Звичайно, ця влада не знає, що таке європейська конвенція прав людини, згідно з якою побиття ув'язненого - не що інше, як тортури. Жодна цивілізована влада не може собі такого дозволити. Ця влада нецивілізована ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко показала синці

Лідер "Фронту змін" підкреслив, що об'єднана опозиція вимагає персонально від президента і генерального прокурора забезпечити порушення кримінальної справи проти причетних до побиття Тимошенко, "які били Тимошенко, били просто жінку, укладену і хвору".

Яценюк підкреслив, що кримінальна справа досі не порушено.

"Саме тому опозиція блокувала парламент. Саме тому ми вимагаємо від президента, щоб він негайно забезпечив відповідальності тих, хто винен в побитті Тимошенко", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вирішили не примушувати: суд по справі ЄЕСУ почався без неї

"Справа Юлії Тимошенко - це вершина айсберга. Несправедливість, яка є по відношенню до неї, є по відношенню до кожного в державі", - зазначив Яценюк.

Лідер "Фронту змін" переконаний, що побиття Тимошенко пов'язане з об'єднанням опозиції.

"Влада намагається залякати Україну і українців, сказати -" ми б'ємо Тимошенко, можемо побити і вас ". Але нехай знають, що ми сильні, ми об'єднані і захистимо кожного українця", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк вимагає, щоб Янукович особисто відповідав за розслідування побиття Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі