четвер, 23 січня 2014 05:04

"Я бачив, як дівчата у дорогих шубах довбали ломами бруківку" - у Миргороді підтримали повсталий Київ
9

Фото: Фото: Микола Марченко

У день Соборності України  в Миргороді, що на  Полтавщині, символічно з'єднали лівий та правий береги річки.

12 година дня. Біля пам'ятника Тарасові Шевченку збираються місцеві мешканці. Організатори із припаркованого автомобіля виносять стяги партії "Удар", "Свободи", КУНу.

Зі сторони хлібозаводу рухається  група людей із символікою "Батьківщини".

На тротуарі збоку парку  троє чоловіків жваво обговорюють події останніх днів.

"У мене в голові не вкладається, виступає Янукович, виступає Азаров і типа, люди йдіть додому. Ви самі винуваті, що вас убивають. Ви самі провокуєте протистояння. А хіба не прокремлівські бляді спровокували стояння майдану і вчорашнє побоїще",– каже один.

"Я шофер. Це ж треба бути маразматиком, заборонити їхати в колоні більше 5 автомобілям, заочно приймати рішення судів. Це в демократичній Європі таке ще можливо. Але в мафіозній Україні – це  для людей смерті подобно. Та й протистояння і кровопролиття останніх днів хіба не риги Олійник та Колєсніченка своїм законом спровокували? – пояснює його товариш.

Мітинг, присвячений дню Соборності України, починають із вшанування  пам'яті Сергія Нігаяна та трьох інших співвітчизників, котрі померли від рук міліції.

"Це герої мирної української революції, які загинули від рук найманців окупантів Януковичів-Азарових-Захарченків. Я, як полковник запасу, більше схильний до несилових дій. Але у мене язик сьогодні не повернеться сказати як цей козел Азаров назвав людей, які бороняться від "Беркуту". Ми змінимо ситуацію. Але сьогодні ми повинні пишатися тим, що в нас є українці, які сильно страждають. Тільки 1400 поранених офіційно станом на вчорашній день. Ціляться ці тварини в мусорській формі в голову, ціляться в очі, щоб не можна було себе захистити. Ми повинні зупинити терор, ми маємо зупинити нелюдів Януковичів-Азарових-Захарченків та інших, котрі сьогодні нищать нашу країну", – говорить Василь Третецький.

Пояснює, люди мають зрозуміти , що сьогодні перебування у партії регіонів, це перебування серед злочинців. Тому що партія регіонів однозначно спровокувала ситуацію в Україні. Кожен регіонал, котрий є в цій злочинній партії, несе персональну відповідальність за те, що відбувається в Україні.

До слова запрошують Андрія Підгорного. Хлопець перебував у Києві, в самому епіцентрі подій на вул. Грушевського.

"Я на власні очі бачив, що чинить антинародна міліція. І те, що вони зараз роблять, і те що їм дали змогу це робити, бо підтримали законами, що звільняють від відповідальності, це вже перейшло всяку межу.

Це неможливо вже терпіти. І молодь повстала, молодь вони не закриють. Молодь буде боротися до останнього. Молоді нічого втрачати, в них немає майбутнього із такою владою, яка зараз є в нас. В мене, як молодого хлопця, в моїх побратимів, котрі зараз у Києві ідуть під кулі на Грушевського, немає майбутнього. Вони не проплачені, вони не є якимись провокаторами. Це хлопці, котрі не витримали цієї злочинної, бандитської влади. Точка неповернення вже пройдена",– розповідає хлопець.

Каже, що відступати не можна, бо ця антинародна влада задушить народ, закриє людям роти, як зараз у братній Білорусії.

"Вже не один бюджет маленького міста вибахкали гранатами, котрі летять у людей. Стріляють в очі. Де ще таке можливо, у якій країні не можна висловити свою думку. Скоро скажуть, що нам взагалі збиратися не можна",– пояснює Андрій Підгорний.

Поет Василь Лещенко зачитує вірш, котрий присвятив героям, що загинули на Майдані у Києві.

Далі в руки бере мегафон ще один учасник зібрання.

"Я був на Грушевського 19 і 20 числа,  я бачив, як дівчата у дорогих шубах в дорогому взутті довбали ломами ту брущатку, носили в мішках каміння на передову, не боячись ні гранат, нічого. Увесь народ повстає проти цієї хунти бандитської. У нас зараз єдиний       реальний шанс залишитися Україною", - говорить.

У сквері біля пам'ятника Т. Шевченку линуть слова гімну "Ще не вмерла України ні слава, ні воля".

Учасники зібрання розтягають великий державний прапор і несуть його до мосту через річку Хорол. Тут беруться за руки і символічно з'єднують лівий та правий її береги.

Зараз ви читаєте новину «"Я бачив, як дівчата у дорогих шубах довбали ломами бруківку" - у Миргороді підтримали повсталий Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі