понеділок, 26 жовтня 2020 10:08

5 питань від президента: що українці відповіли Зеленському

5 питань від президента: що українці відповіли Зеленському
На 69% дільниць проводилось опитування президента Зеленського. Фото: Українська правда

Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% українців, які брали участь в опитуванні від президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив директор соцгрупи "Рейтинг" Олексій Антипович, презентуючи на пресконференції підсумки екзитполу, повідомляє "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування Зеленського проводять неповнолітні: фотофакти

"Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% - не підтримують, 12% - не змогли відповісти. Водночас, серед тих, хто брав участь у виборах, але не брав участі в опитуванні президента - 56% підтримують її, 13% - не підтримують, 31% - не змогли відповісти", - йдеться у дослідженні.

По результатам екзитполу, легалізацію канабісу підтримують 70% опитаних, 24% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брав участь в опитуванні - 52% підтримують її, 28% - не підтримують, 20% - не змогли відповісти.

Ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% тих, хто брав участь в опитуванні, 16% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь тільки у виборах, 63% підтримують її, 21% - не підтримують, 16% - не визначилися, йдеться у дослідженні "Рейтингу".

Ідею створення вільної економічної зони на території ОРДЛО підтримують 45% опитаних, 43% - не підтримують, 12% - не визначилися. Серед тих, хто брав участь лише у виборах - 33% підтримують її, 39% - не підтримують, 28% - не визначилися, наголошують соціологи.

Скорочення кількості нардепів до 300 підтримують 95% українців, 4% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь лише у виборах - 81% підтримують її, 7% - не підтримують, 13% - не визначилися.

Серед дільниць, які охопило дослідження "Рейтингу", на 69% дільниць проводилось опитування, ініційоване Зеленським. На тих дільницях, де опитування не проводилося, 67% опитаних відповіли, що взяли б участь у ньому, якби воно було.

В опитуванні "5 запитань від президента" найактивніше брали участь виборці партії "Слуга народу" (63% - брали, 37% - ні), а найменше - виборці партії "Європейська солідарність" (27% - брали участь, 73% - ні), за даними дослідження.

25 жовтня відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилося "всенародне опитування", ініційоване Зеленським.

Кожному українцю пропонували відповісти на 5 питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує громадянин легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Фінансувала опитування "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «5 питань від президента: що українці відповіли Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі