субота, 26 жовтня 2024 10:27

Путін спіймав облизня в Казані, а в Україні всіх об'єднав радіодиктант

Путін спіймав облизня в Казані, а в Україні всіх об'єднав радіодиктант

Скоро українцям дадуть по тисячі гривень. Ініціатива, м'яко кажучи не сильно зрозуміла, дивна, і очевидно - не дуже потрібна. Тисяча, яку ми не просили. Та вже маємо, що маємо…

Білоруський диктатор Лукашенко вперше за багато років зустрівся з представниками західних країн і провів з ними непублічні переговори. Ймовірно, це були представники Державного департаменту США. Версій мінської здибанки багато. Від тієї, що це було зроблено на прохання Путіна, аж до цілком альтернативної: бульбофюрер пішов у непослух і хоче підступно дистанціюватися від токсичної Росії. Далі воно покаже.

Принц Саудівської Аравії Мухаммед Ібн Салман не прийняв запрошення Путіна на саміт країн БРІКС, що відбувся в Казані. А потім і президент Бразилії Лула да Сільва повідомив, що не приїде на саміт, бо мовляв, упав і вдарився головою об стіл. Таке помірковане членоушкодження людей, яких Путін вважав своїми друзями, - вельми промовисте. Хоча мені й видається, що Лула кріпко вдарився головою об стіл ще в ранньому дитинстві.

Путін збирав своїх геополітичних "однодумців" в Казані, а треба би було - в казані. В тому казані з гарячою смолою, які колись малювали в журналі "Перець"

Путін збирав своїх геополітичних "однодумців" в Казані, а треба би було - в казані. В тому казані з гарячою смолою, які колись малювали в журналі "Перець". В усякому разі, саміт BRICS ніяких історичних рішень не ухвалив. Лідер Китаю - товариш Сі Цзинь Пін - увесь БРІКС просидів з виразом обличчя "Що я тут забув?". Прем'єр Індії Нарендра Моді втік із саміту за першої нагоди… Також до Путіна приїжджав і всесвітній адепт стурбованості і, за сумісництвом, генсек ООН Антоніу Гуттереш. Цей візит німецький "Bild" назвав великою ганьбою. А от у Київ Гуттереш не приїхав, хоч і хотів. Не приїхав тому, що Київ не дав на це згоди. Ми ще не проголосили генсека ООН персоною нон-грата, як зробив Ізраїль, але показали, що думаємо про нього недобре.

Замість Гуттереша до Києва з неанонсованим візитом завітав міністр оборони США Ллойд Остін. Він приїхав відразу після зустрічі лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини в Берліні. Очевидно для того, щоб поінформувати українське керівництво про ухвалені рішення. Також Ллойд Остін оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму $450 млн.

Перші французькі багатоцільові винищувачі Mirage-2000 будуть в Україні на початку 2025 року. Так пообіцяв міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. Rheinmetall доставив в Україну 20 додаткових бойових машин піхоти Marder. Британія надає Україні кредит у розмірі 2,26 млрд. фунтів стерлінгів, на додаток до щорічної 3-мільярдної допомоги. Європарламент ухвалив рішення про надання Україні кредиту на € 35 млрд. Всі кредити буде погашено за рахунок прибутку від заморожених російських активів.

Туреччина почала блокувати експорт товарів подвійного призначення (зокрема військового) до Росії після суворого попередження з боку США

Туреччина почала блокувати експорт товарів подвійного призначення (зокрема військового) до Росії після суворого попередження з боку США. До цього часу турецький транзит був одним із головних російських каналів обходу санкцій. А президент Ердоган несподівано уклав непублічну мирову угоду з своїми заклятими ворогами - курдами. За допомогою Робітничої партії Курдистану він хоче внести зміни до Конституції, які "обнулять" його президентські терміни і дозволять балотуватися аж до 2038 року. Дід Реджеп хоче правити довіку. За співпрацю Ердоган нібито пообіцяв звільнити курдського лідера Абдуллу Оджалана, який перебуває за ґратами вже чверть століття.

Але нам в даному випадку важливіше те, що одним із засновників компанії Baykar є зять Ердогана - Сельчук Байрактар. Цього тижня ВПК Baykar підписав нову угоду про співпрацю з Україною. На зустрічі було продемонстровано модель нового реактивного надзвукового ударного БПЛА Kizilelma з українською символікою. Це - актуально! "Ждет Севастополь, ждет Камчатка, ждет Кронштадт"… У 2025 році Baykar має добудувати завод безпілотників в Україні.

Сили та засоби СБУ, ССО та ГУР завдали удару по інфраструктурі військового аеродрому "Липецьк-2", де базуються літаки Су-34, Су-35, Міг-31. А також - по військовому заводу імені Свердлова (місто Дзержинськ), який випускав кумулятивні протитанкові ракети, снаряди, та бойові елементи для ППО

В ніч на 20 жовтня сили та засоби СБУ, ССО та ГУР завдали удару по інфраструктурі військового аеродрому "Липецьк-2", де базуються літаки Су-34, Су-35, Міг-31. А також - по військовому заводу імені Свердлова (місто Дзержинськ), який випускав кумулятивні протитанкові ракети, снаряди, та бойові елементи для ППО. Було гучно! Це ті санкції від України, що реально працюють! А в ніч проти вівторка київська хунта перетнула всі червоні лінії та вразила аж три спиртові російські заводи в Росії, зокрема в Тамбові та в Тульській області.

82 ОДШБ показала кадри знищення військових злочинців з 155 бригади морської піхоти РФ на Курщині. Ці нелюди відомі стратою українського полоненого. Полонених з 155 російської бригади в України немає!

У Грузії сьогодні відбуваються парламентські вибори. За попередніми опитуваннями, опозиція випереджала промосковські партії. 53% голосів проти 34% "Грузинської мрії", яка давно перетворилася на "мрію Путіна". Дональд Трамп і Камала Гарріс за два тижні до виборів мають фактично однакову підтримку. І якщо раніше боротьба в США йшла за кожен штат, то сьогодні - вже за голос кожного виборника.

Президент Зеленський видав указ про ліквідацію всіх МСЕК (Медико-соціальна експертна комісія) з 1 січня 2025 року. Ця структура зашкварилася у численних скандалах, пов'язаних із наданням та продажем фіктивної інвалідності. Люди, яким випало зіткнутися з МСЕК, розповідають, що отримати інвалідність без хабаря сьогодні в Україні неможливо. Тому у нас інваліди без інвалідності, а неінваліди - з інвалідністю. Якось так. СБУ після перевірки вже скасували 4000 незаконних інвалідностей. Такого масового зцілення не проводив навіть Кашпіровський.

А у Свято-Михайлівському соборі міста Черкас відбулася перша літургія українською мовою. Громада перейшла до ПЦУ. Як казав космонавт Ніл Армстронг: маленький крок для єпархії, але великий - для України!

У п'ятницю українці дружно писали традиційний щорічний радіодиктант. Текст - Оксани Забужко, присвячений 100-річчю Українського радіо. Читав - Павло Вишебаба, письменник, музикант, воїн

У п'ятницю українці дружно писали традиційний щорічний радіодиктант. Текст - Оксани Забужко, присвячений 100-річчю Українського радіо. Читав - Павло Вишебаба, письменник, музикант, воїн. Такі речі, як загальнонаціональний диктант, день вишиванки тощо - об'єднують українців більше, ніж будь-які закони, декларації та заяви. "І нашого голосу більше ніколи й нікому не вимкнути й не заглушити"!

Зараз ви читаєте новину «Путін спіймав облизня в Казані, а в Україні всіх об'єднав радіодиктант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі