середа, 09 січня 2013 06:00

Жерар Депардьє отримав російський паспорт

Автор: фото з сайта www.kp.ru
  Французький актор Жерар Депардьє на сцені Мордовського театру опери та балету. Тримає подаровані йому валянки і символічний ”паспорт мордвина”. Одягнений у національне вбрання республіки
Французький актор Жерар Депардьє на сцені Мордовського театру опери та балету. Тримає подаровані йому валянки і символічний ”паспорт мордвина”. Одягнений у національне вбрання республіки

6 січня французький актор Жерар Депардьє, 64 роки, отримав паспорт громадянина Росії. Того дня він зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним у місті Сочі.

Запис зустрічі показували по телебаченню в неділю вранці. Обоє чоловіків усміхалися, обмінювалися рукостисканнями й обіймами.

— У мене є російський паспорт, але я поки що француз. Можливо, отримаю бельгійське громадянство, — заявив згодом кіноактор.

Того ж дня глава Республіки Мордовія — регіону в центральній частині Росії —  Володимир Волков запропонував Депардьє стати міністром культури. Пообіцяв, що той зможе вибрати собі квартиру, в якій житиме, чи місце, де зможе звести дім. Якою була реакція Депардьє  — поки що не відомо.

— Я такий щасливий. Тут дуже красиво. У вас живуть чудові й душевні люди, — каже актор у столиці республіки в місті Саранськ.

А під час виступу на російському телебаченні додав: — Обожнюю вашу країну, ваших людей, вашу історію, письменників. Вашу культуру і спосіб вашого мислення. Росія — країна великої демократії.

— Депардьє це громадянство непотрібне. А вчинок нашого президента — спроба вкотре бути добрячком і захисником в очах своїх виборців, — коментує "ГПУ" викладач політології росіянин Владислав Рейнварт, 34 роки. — Депардьє матиме той паспорт як сувенір. Заяви про міністра культури взагалі смішні. За законом Депардьє не зможе ним стати. Сумніваюся, що він житиме в Росії. Як же його виноградники, з яких він виробляє колекційні вина? Росіянам смішно, коли чуємо про російське громадянство Депардьє. У країні, де кількість жертв від повені скорочують у більш ніж 10 разів (під час трагедії у місті Кримськ у Краснодарському краї за даними МНС Росії загинула 171 людина. За неофіційними даними — понад тисяча. — "ГПУ") ситуація з французьким актором літнього віку сприймається не більше як новий випуск реаліті-шоу "Дом-2".

Про бажання отримати громадянство іншої країни Депардьє заговорив на початку грудня 2012 року. Спочатку заявляв, що вирішив переїхати до Бельгії, там купив будинок у містечку Нешен на кордоні з Францією. Зробив це на знак протесту на ініціативу новообраного президента Франсуа Олланда запровадити податок на розкіш — 75% для усіх, хто заробляє понад 1 млн євро на рік. У Росії податок на прибуток становить 13%.

Після заяв кіноактора деякі французькі політики та зірки засудили його. Прем'єр-міністр країни Жан-Марк Ейро назвав рішення Депардьє "досить жалюгідним".

— Кремль усиновив скупого Жерара! У Франції є свої "тушки", — написав на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" український депутат від партії "Батьківщина" Олександр Бригінець, 50 років.

Жерар Депардьє 2004-го знявся у двох рекламних роликах компанії "Київстар", де говорив українською. 2011 року — в рекламі французького банку "Кредит Агріколь". За даними українських ЗМІ, у квітні торік купив виноградники в Бахчисарайському районі Криму.

Актор зіграв у 163 фільмах. Прославився стрічками "Сірано де Бержерак", "Зелена карта" й іншими. У Росії знявся в низці рекламних роликів, зокрема два роки тому рекламував кетчуп. 2011 року зіграв в історичному фільмі про російського ченця Григорія Распутіна.

Депардьє розлучений. Має дочку від першого шлюбу з акторкою Елізабет Гіньо. Їхній син Гійом помер 2008-го від пневмонії. Крім них, визнав рідними двох позашлюбних дітей. Живе з письменницею Клементін Ігу.

Зараз ви читаєте новину «Жерар Депардьє отримав російський паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі