вівторок, 08 травня 2018 05:45

"Запізнилися на власне весілля. Шампанське купити не встигли"

Автор: www.dumskaya.net
  Одесити Марія Попович та Олексій Потравка літак для весільної церемонії орендували у місцевого бізнесмена Вадима Громова. Салон прикрасили штучними квітами, постелили червону доріжку
Одесити Марія Попович та Олексій Потравка літак для весільної церемонії орендували у місцевого бізнесмена Вадима Громова. Салон прикрасили штучними квітами, постелили червону доріжку

Одесити 34-річна Марія Попович та Олексій Потравка, 32 роки, одружилися 4 квітня. Шлюб зареєстрували в літаку. До них в Україні цього ніхто не робив.

— Олексій освідчився торік у жовтні. До того зустрічалися рік і вісім місяців, — розповідає Марія Попович. — Одружитися вирішили оригінально. Я сім років працювала в аеропорту "Одеса", а Олексій — інженер-суднобудівник за професією. Обирали між весіллям у літаку чи на морському судні. Перше здійснити простіше. Спочатку хотіли зробити це на регулярному рейсі, щоб одразу полетіти у весільну подорож. Та не вдалося порозумітися з авіакомпанією. Друзі порадили винайняти Ан-2 одеського бізнесмена Вадима Громова. Наша ідея його зацікавила.

Думали, важко буде знайти реєстратора, який не побоїться піднятися в небо на раритетній машині. Та в районному рацсі почули: "Літали на повітряній кулі, можемо й на літаку".

На молодят чекали на спортивному аеродромі "Гідропорт". Літак прикрасили штучними квітами, постелили червону доріжку. Наречена приїхала у класичній білій сукні, на голова мала діадему. Наречений був у синьому костюмі й червоному метелику. На церемонію запросили 12 гостей — родичів і найближчих друзів.

— Через ремонт доріг у місті запізнилися на власне весілля на 40 хвилин, — згадує Марія. — Шампанське купити не встигли. Була фотосесія перед літаком, а потім ми піднялися в небо. Пілот влаштував сюрприз. За кілька метрів від нашого літака летів ще один. Це був весільний ескорт. За штурвалом — багаторазовий чемпіон України з аеробатики Валерій Наливайко. Реєстратор захоплено вела церемонію, бо їй усе подобалося. Ми з чоловіком поклялися одне одному, наділи обручки й поставили підписи. Тут же нам вручили свідоцтва про шлюб. Святкування продовжили в одному з одеських ресторанів.

Наступного дня молодята вирушили у весільну подорож до Стамбула. Провели там чотири дні.

— Квитки купили ще до того, як Олексій освідчився, — каже Марія. — Якби знали, що ця подорож буде весільна, поїхали б надовше. Мандрувати ми любимо. У кожній поїздці знаходимо клуби латиноамериканських танців. Це стало сімейною традицією, адже познайомилися на сальса-вечірці.

Скільки коштувало весілля, говорити не хочуть.

— За все заплатили менше, аніж якби весілля було традиційним — із короваєм і тамадою, — говорить Марія Попович.

Зараз ви читаєте новину «"Запізнилися на власне весілля. Шампанське купити не встигли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі