четвер, 03 липня 2008 18:00

Волосся може випадати від паразитів

"Старший син відслужив в армії один рік, працював у міліції в Умані, із-за низької зарплати звільнився. Того року поїхав у Київ і устроївся зварювальником у будівельну фірму "Діос". А так як за спеціальністю механік, його взяли без трудової книжки. Зарплату видавали трохи з затримкою, а це за лютий–березень не віддали зовсім, цілий квітень одні обіцянки. Перед Пасхою пообіцяли віддати половину, син так надіявся, просидів під офісом цілий день і не дали ні копійки! Він так переживав, що почало випадати волосся, пучками. На голові вже чотири плями, як 5 копійок. Лікар сказав, що це не лишай і не грибкове захворювання, та виписав вітаміни. Підкажіть, що це може бути. Сину 25 років. Він не курить, не п"є, не вживає наркотиків".

Запитує Раїса Донець з с. Небелівка, Новоархангельського району Кіровоградщини.

Відповідає лікар-трихолог столичного Інститут краси Світлана Баторшина:

— Якщо зіскоб із місця випадіння волосся показав, що це не грибкова недуга, треба здати кров на аналіз. Плями залисин, особливо з нерівними краями, можуть бути спровоковані венеричними недугами. Також випадіння волосся може викликати остеохондроз шийного та грудного відділів, хвороби шлунково-кишкового тракту, порушений кровообіг голови й паразити.

Чоловікові потрібно проконсультуватися в невропатолога, терапевта та венеролога.

Зараз ви читаєте новину «Волосся може випадати від паразитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі