вівторок, 22 червня 2010 04:32

Волхви прогнозують кінець світу 2015 року

20 червня на святкування Купала до Пущі-Водиці під Києвом приїхали волхви з Тернопільщини, Румунії, Росії. Вони поклоняються слов"янському богу Роду.

— Купала наші предки святкували в найдовший день року, — говорить Лада Куровська, засновниця центру ведичної культури. — Зараз найбільша сонячна активність, тому всі загадані бажання збуваються. Люди можуть вилікуватися від хвороб. Коли був землетрус у Таїланді, багато людей загинули, а тварини не постраждали. Бо прислухалися до землі й вчасно відчули небезпеку.

Волхви розпалюють вогнище.

— Зараз кожен може уявити собі найбільше своє бажання, — вигукує верховний волхв 35-річний Володимир Куровський. — Доторкніться до хлібів, які будуть принесені в жертву, і воно збудеться.

Після цього хлібини спалюють на вогнищі.

— Он та жіночка мені розказала про значення символів у вишивці, — чоловік показує дружині пальцем на чорняву жінку. — Я роздивився, що ти мені навишивала. Виходить, що я сорочку для 5-річного хлопчика ношу. Удома перешивати будеш.

Дружина сміється, приміряє намисто з бісеру за 1600 грн. Майстриня каже, що таке ж торік у неї купила дружина мера Таллінна. Показує ще браслет за 300 євро. Жінка їх не купує.

Люди у вишиванках підходять до пляжу. Сімейна пара хапає дітей із води і тікає до машини за озером. Дівчата плетуть вінки, кидають у воду. Кілька з них витягують хлопці.

— Якщо вінок припливе до берега, цього року дівчина заміж не вийде, — каже Володимир. — Якщо буде крутитися на місці, його власниця багато думає про себе і чекає казкового принца. Часто пара домовляється, який вінок хлопець має злапати. Якщо вгадає — бути весіллю. Буває, що хлопець не подобається. Тоді дівчина викуповує свій вінок за поцілунок чи за танець і знову кидає у воду. А якщо подобається, одягає його на голову хлопця. Тепер вони мають, не розриваючи рук, тричі стрибнути через вогнище. Так наші предки показували, що пара заручена. Тому з будь-ким стрибати не можна.

Кілька чоловіків знімають футболки і кидають їх у вогонь.

— Печінка стала турбувати, — говорить 37-річний Віталій. Купальське вогнище замовлене, разом зі старими речами спалює болячки. Он чоловік штани свої кинув. То означає, що хоче позбутися чогось, що його стримує в житті, не дає рухатися далі. Як психолог можу сказати, що це корисний ритуал. Треба такий у лікарнях проводити.

Чоловіки запалюють купальське колесо і пускають котитися до води. Там воно гасне. Це означає, що день відтепер ставатиме коротшим.

— Торік до нас прийшла подружня пара, яка вісім років не мала дітей, — підходить до вогню Володимир. — Я порадив їм стрибнути через вогонь і тієї ж ночі зачати дитину. За кілька місяців вони дзвонять і дякують за пораду. Кажуть, помогло.

Палицею розтрушує поліно у вогнищі, угору підіймаються іскри:

— За нашими розрахунками, теперішній цикл життя доходить кінця. Завершиться він 2015-го. Цьому передуватиме зміцнення економіки, але воно буде видимим, а не справжнім. На землі залишаться лише прихильники ведичної культури. Решта людей або зміняться на краще, або загинуть. Якщо ми не поміняємося, нас винищать вулкани, землетруси та інші катаклізми. В гіршому випадку лишиться 10 відсотків населення планети. Але може статися, що силою думки ми відведемо ці катастрофи, як вдалося уникнути зіткнення з новою планетою 1998 року. Тоді ми усім серцем прагнули врятувати землю, і нам це вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Волхви прогнозують кінець світу 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі