вівторок, 15 січня 2013 07:15

Вісім Нових років зустрів на майдані Максим Данилюк

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Перевдягнений у Діда Мороза киянин Максим Данилюк фотографується на санях біля центральної ялинки на столичному майдані Незалежності з дівчинкою і Снігуронькою. Таке фото обійшлося батькам дитини у 30 гривень
Перевдягнений у Діда Мороза киянин Максим Данилюк фотографується на санях біля центральної ялинки на столичному майдані Незалежності з дівчинкою і Снігуронькою. Таке фото обійшлося батькам дитини у 30 гривень

— Коля, давай голубя и беги писать. А то я за 10 минут захочу, — каже 24-річний Олександр із міста Фастів на Київщині.

Хлопець у синьому костюмі Діда Мороза і чорних джинсах скаче з ноги на ногу по вкритій льодом плитці 10 січня біля центральної ялинки на столичному майдані Незалежності. Із ним тупцюють 20 Дідів Морозів і півдесятка Снігуроньок. Клієнтів мало, тому "діди" чіпляються до перехожих, які вибігають із метро.

Олександр взутий у кросівки "Адідас". На вулиці -8°С. Штучна сива борода вкрилася інеєм навколо рота. Під нею видно неголені щоки. До Києва приїхав на Новорічні свята підзаробити. Ночує у друга. На руках носить голуба, з яким пропонує сфотографуватися за 30 грн.

— Зачем вам с мужем фотографироваться? Возьмите лучше голубя, — каже до блондинки, яка обіймає вдвічі старшого чоловіка у вушанці.

Подружжя його ігнорує. Олександр ховає птаха за пазуху, спускається грітися у підземний перехід. Там, приспустивши бороду, закурює цигарку.

— Сьогодні будень, усі на роботі, тому нас так мало. На вихідні буде з півсотні Дідів Морозів. Як канікули закінчаться, наші заробітки тут накриються, — розказує. — Я третій рік так заробляю. Щодня свіжі гроші. За день маю 300-350 гривень. Але половину віддаю, щоб тут стояти. На Різдво заробив 1,2 тисячі. Мамка вдома всім розказує, що я актором працюю. Думаю після свят піти в аніматори. Я легко ладнаю з дітьми. Гріюся коньяком, бо від горілки перегар добре чути. А коньяк, якщо лимончиком закусити, тільки освіжає подих. Якщо випити 100 грамів чаю і 50 коньячку, 2 години ходиш і морозу не відчуваєш.

— Того року фотка коштувала 20 гривень, цього року всі просять 30 за кадр. Ніколи не робимо одного кадру. За два можна здерти зразу півсотні.

Обшитий дощиком червоний халат носить киянин, 52-річний Максим Данилюк. Він фотографується з дітьми у санях. Після фотосесії кожного пригощає цукеркою.

— Я восьмий Новий рік тут зустрічаю, — говорить Максим Іванович. — До 1 січня працюю на корпоративах і новорічних ранках. За 300 гривень за годину воджу з дітьми хороводи, слухаю віршики і роздаю подарунки. На корпоративах маю по 500-600 гривень. 31 грудня працював за викликом. Об'їхав вісім квартир. Батьків прошу зустрічати мене за дверима, щоб подарунки сховати у торбу. Одному 7-річному хлопчику батьки купили метрову плазму у спальню. Як не пхали, вона мені в мішок не влізла. Позаздрив малому. Від такого телека очі повилазити можуть.

— Усі просять сісти з ними провести старий рік. Уперше попробував текілу, омара і шампанське по 100 доларів за бутилку. 20 січня у мене відпустка закінчується. Охороняю стоянку на Оболоні. Я не боюся, що мене тут хтось зі знакомих побачить. Більшість тут стидаються. Коли бачать друзів чи родичів, то бороду натягують і шапку на очі спускають.

Зараз ви читаєте новину «Вісім Нових років зустрів на майдані Максим Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі