вівторок, 24 жовтня 2017 05:40

Викрадену 1,5-місячну дівчинку за півдоби повернули батькам

  44-річний Руслан Пінчук забирає доньку півторамісячну Вікторію з лікарні. Туди її привезли на обстеження після того, як вилучили у викрадачів. У злочинців дитина була 12 годин
44-річний Руслан Пінчук забирає доньку півторамісячну Вікторію з лікарні. Туди її привезли на обстеження після того, як вилучили у викрадачів. У злочинців дитина була 12 годин

Увечері 20 жовтня з київського дитсадка №606 викрали 1,5-місячну Вікторію Пінчук. Немовля забрали із дитячого візочка, яке стояло на першому поверсі садка — під сходами.

З дитиною гуляв батько, 44-річний Руслан. Заїхав у садок забрати старшу доньку Анастасію, 3 роки. Піднявся на другий поверх. Коли повернувся — Вікторії вже не було. Відразу заявив у поліцію.

немовля шукали 200 поліцейських

Правоохоронці переглянули камери ­відеоспостережень дитсадка. Встановили, що дитину викрала дівчина. Після цього сіла в маршрутку до райцентру Вишгород на Київщині. Фоторобот викрадачки розповсюдили соцмережами. До пошуків немовляти долучилися 200 поліцейських, волонтери.

— Відео злочину зняте на хорошу камеру. Це дозволило оперативно розповсюдити інтернетом і нашими підрозділами фоторобот, — говорить начальник поліції Києва Андрій Крищенко. — Наступного дня нам надійшов дзвінок, що викрадачку впізнали. Дзвонила дівчина, яка разом з нею працювала. З'ясували, що вона вже була в поліцейській базі даних. До повноліття стояла на обліку як дитина з неблагополучної сім'ї. Тікала з родини. Її затримували двічі.

Вишгородські камери спостереження зафіксували, як злочинниця заходить з немовлям у місцеву аптеку, купує дитяче харчування. Викрадачкою виявилася киянка 20-річна Дарина Шаль. Оперативники встановили, що мешкає у свого хлопця Руслана Дитиняка, 20 років. Він працював на лісопилці і жив у вагончику.

21 жовтня обох затримали. Дитину знайшли за півдоби після зникнення. Вікторія лежала у кімнаті вагончика. Була нагодована і мала чистий памперс.

— 14 липня я народила дитину, але віддала її знайомій. Бо мене би батьки вбили. А потім моє немовля померло, і я викинула його на смітник, — заявила Дарина Шаль після арешту. — Забрати немовля вирішила 19 жовтня. Слідкувала за Пінчуком і побачила, що дитину лишає одну біля сходів.

Поліція перевіряє інформацію про смерть дитини Дарини. Її родичі стверджують, що вагітною вона не була. Правоохоронці припускають, що хотіла видати немовля за своє і прив'язати до себе Руслана.

Викрадачці загрожує 15 років тюрми. 23 жовтня суд арештував її на два місяці.

16 повідомлень про викрадення дітей надходить до поліції в середньому за добу. Позаторік зафіксували 4,5 тис. зникнень неповнолітніх, торік — близько 6 тис. З початку 2017 року — 5075. Здебільшого шукають підлітків від 13 до 17 років.

Зараз ви читаєте новину «Викрадену 1,5-місячну дівчинку за півдоби повернули батькам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі