четвер, 09 квітня 2009 19:24

Вероніка Жанві написала на весільній сукні 500 віршів

Російський тиждень моди завершився в Москві минулої суботи. 1 квітня свою колекцію сезонів осінь–зима 2009/2010 представила українська дизайнерка 24-річна Вероніка Жанві.

Колекцію із понад 150 предметів одягу та аксесуарів створювали кілька місяців у Парижі й Києві. Дизайнерка витримала вбрання у чорно-білих тонах, які доповнила червоними та леопардовими вкрапленнями. Шовк і гіпюр поєднала із вовною, трикотажем, батистом. У силуетах підкреслила тонку талію, зробила акцент на плечі.

Колекцію перевезли до Москви з труднощами.

— Не кожен виріб можна було спакувати у валізу, — розповідає "ГПУ" піар-директор Вероніки Жанві, її 23-річна сестра Наталія. — Приміром, весільна сукня на каркасі мала діаметр 6 метрів. Плаття об"ємне, з органзи, звернути його неможливо. Ми до останнього не думали, як будемо його транспортувати — не в багаж же здавати! Колись перевозили дзеркала, то нам їх усі побили. Мусили викупити в літаку три місця в ряд і посадити на них сукню. Пасажири дивувалися, що весільна сукня їде без нареченої.

Плаття пошили з 50 клаптиків органзи. На них принтом нанесли майже 500 віршів московської поетеси 59-річної Олександри Очірової.

— Вона працює в Держдумі, дуже впливова жінка. Це права рука Путіна і Медведєва, — запевняє Наталія Жанві. — Вірші Очірової так вразили Вероніку, що вона присвятила Олександрі Василівні всю колекцію. Поетеса — наша давня клієнтка. Готуємо для неї три різні образи на святкування 60-річчя.

Уся колекція Вероніки Жанві залишилася в Москві. Дизайнерка готується  відкрити у російській столиці свій бутик. Її наставник, французький кутюр"є 75-річний Пако Рабанн, на московський показ не приїхав.

— Якби Вероніка наполягала, він прилетів би, але надто зайнятий — організовує наш показ у Маямі влітку. Та й у Москві холодно, погана погода. Від нової колекції Вероніки Пако у захваті! Особливо сподобалася ідея з весільною сукнею з органзи. Сказав: "Якби це плаття побачив Готьє, тихенько поаплодував би". Це він так висловлює своє захоплення.


Зараз ви читаєте новину «Вероніка Жанві написала на весільній сукні 500 віршів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі