четвер, 04 жовтня 2007 18:01

Уві сні сміх означає сльози

 

"Це було в ніч із 21 на 22 серпня, вже під ранок. Сниться: йду з сусіднього села у своє дорогою з півночі на південь. На півдні в небі бачу в кольорах Матінку Божу з Ісусиком на лівій руці, обличчям до мене. Видіння перетворюється на хмаринку і зникає. На центральній вулиці чую крики: "Хрест! Хрест!". Хрест з"явився на тому місці, де була Мати Божа. Одні люди бачать його, інші — ні. Хрест перетворився на хмаринку й зник.

Пенсіонерка Ганна Романівна, Долинський р-н Івано-Франківської обл."

Видно, думки про неминуче починають навідувати вас частіше. Кожен повернеться до свого вічного дому, стане перед судом совісті. Ваш "хрест" ще розвіється, як та хмаринка.

Покійний тато кличе: "Ходи ближче, бо вже останнє цілування"

"Після Спаса на понеділок снилося, що я в церкві. Стою коло дверей, а покійний тато кличе: "Ходи ближче, бо вже останнє цілування". Мама (нині ще жива) лежить у труні. Я підходжу, щоб поцілувати її, доторкаюся до голови, вона якось похилилася. А люди шепочуть: "Не рухай, не чіпай". А ще снилося, що в нашому селі тече річка. Місток через неї мали розширяти. Бачу під чистою водою ніби новий місток із металу. Але ж такий вузький! Думаю, як люди будуть іти на цвинтар? Чую мамин голос: ніби вона десь близько, а не бачу: "Вони розширили, але по ньому тече вода". Мама молодша, ніж є зараз, гарно вдіта. Я її кличу, щоб скоріше йшла. Із воріт церкви виходять священик і дяк. Мама каже: "Тепер будуть дорікати, що до церкви не ходжу". А потім я в гурті людей іду десь спереду. Бачу покійного тата, не хворого, молодого, в сірому костюмі, в якому його поховали. Беру його руку й цілую. Що означають ці сни?

Марія, 51 рік, м.Тернопіль".

Можливо, думки про літню матір тримають вас у напрузі. Будьте лагідніші з мамою, не пришвидшуйте її ходи. Смерть родичів уві сні може бути відгуком дитячих егоїстичних бажань смерті тих, хто стоїть на перешкоді задоволення якихось потреб.

"Снилося, що я весело, втішно сміялася, не знаю від чого. На другу ніч приснилося, що сміюся із сусідів, бо вони виштовхують із подвір"я на вулицю стару льоху. Прокинулася бадьора. А невдовзі трапилося погане: померла літня сусідка. То вже знаю: сміх — це сльози, якась біда.

Надія Юхимівна, 43 роки, продавець, Херсонська обл."

У народному соннику сміх уві сні означає не тільки сльози чи горе. Він може вказувати й на полегшення, звільнення від проблем. Насамперед це стосується молоді.

Зараз ви читаєте новину «Уві сні сміх означає сльози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі