четвер, 09 серпня 2007 18:16

Ющенко подарував Ротару ікону

Віктор Ющенко привітав співачку Софію Ротару із 60-річчям. Президент особисто приїхав на її ювілей до Лівадійського палацу в Криму. Він привіз ікону Божої Матері та вручив іменинниці орден "За заслуги" ІІ ступеня. А бізнесмен Ринат Ахметов подарував ексклюзивний годинник фірми "Карера" із діамантами за півмільйона євро.

Зранку 7 серпня шанувальники Софії Ротару збираються біля її будинку в кримському селищі Нікіта неподалік Ялти. Водії автобусів питають на автовокзалі:

— Вам до Ротару? Сідайте, ми довеземо!

34-річна Ірина з Сімферополя привезла Софії Ротару власноруч намальований портрет артистки. 38-річна Марина та 40-річний Леонід Виговські виготовили футболки із зображенням улюбленої співачки. учень 17-річний Донецького художнього коледжу Сашко Кока зробив для Софії Михайлівни карикатуру на неї. Каже, сподівається, що вона зрозуміє.

Опівдні Софія Ротару виходить на ґанок. Запрошує людей скуштувати вина та шампанського. Але ті стають у чергу для вручення подарунків.

Господиня спочатку приймає привітання, але потім, вибачившись, заходить до будинку. Напередодні в Ротару стався напад астми. Як пояснив її син, 37-річний Руслан, мати тяжко переносить спеку. Решту букетів люди віддають йому.

Для святкування співачка на добу орендувала Лівадійський палац. Біля входу спорудили сцену, прикрасили її ґронами калини та винограду.

— Отойдите, не мешайте, — 35-річний декоратор Олександр відганяє нетерплячих шанувальників Софії Ротару, які заважають прикрашати сцену.

Ротару вперше запросила до себе на свято Пугачову

Іменинниця під"їжджає на чорному "мазератті". За кермом — її син Руслан. Якийсь чоловік із натовпу підступає надто близько до машини і раптом скрикує: авто наїжджає йому на ногу.

— Боже, какой ужас, — Ротару бере постраждалого за руку й веде у палац. — Пойдемте, вас посмотрит доктор. Извините Руслана, он не заметил.

Гримерку Софії Михайлівні облаштували на другому поверсі. Це їй не сподобалося.

— Я не собираюсь бегать на второй этаж, у меня ноги болят, — скаржиться співачка.

Меню Софія Ротару затверджувала сама. Страви готували в ресторані "Царська кухня". Гостей частують баранячими реберцями, сьомгою-гриль, королівськими креветками, мідіями. На столах стоять улюблені ласощі іменинниці — полуниця в шоколаді.

До гостей артистка виходить у чорній сукні й босоніжках від Шанель.

Уранці вона одягла на палець свою обручку. Чоловік Ротару Анатолій Євдокименко помер 2002-го від інсульту. Софія Михайлівна зізнається, що він був її єдиним коханням. Увечері іменинниця замінює обручку на каблучку з білим діамантом у 7,7 карата, який сама собі подарувала на 60-річчя.

Син співачки Руслан разом із невісткою Світланою привезли мамі золотий годинник "Ролекс Дайтона".

Такий носить власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович. Брати й сестри Софії подарували національний молдавський костюм. А ще — виступ колективу "Флуєраш" із Молдови. Ротару мало не розплакалася.

— Сестра обожнює молдавську музику. Ми знали, що їй сподобається, — каже її 51-річний брат Анатолій Ротар.

Також приїхала співачка Алла Пугачова. Ротару вперше запросила її до себе на свято.

Пугачова дарує їй пісню "Приглашение на закат". Співачки обнімаються.

Артистка Надія Бабкіна вручила іменинниці лаковану сумку "Дольче і Ґабана". Тенор Микола Басков не зміг приїхати через концерт, але купив для  Софії браслет і сережки з білого золота. Лев Лещенко привіз срібне з бірюзою намисто. Мер Ялти Сергій Брайко подарував картину з панорамою міста.

На свято прибув президент Молдови Володимир Воронін. Ротару вітали також міністр економіки Анатолій Кінах, київський мер Леонід Черновецький, екс-прем"єр Валерій Пустовойтенко, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін. До Ялти прилетіли співаки Філіп Кіркоров, Йосип Кобзон, Лариса Доліна, Таїсія Повалій із чоловіком Ігорем Ліхутою, акордеоніст Ян Табачник із Тетяною Нєдєльською.

О другій ночі до Лівадійського палацу із сиренами під"їхав кортеж президента Віктора Ющенка. Він прибув без родини, у супроводі глави МЗС Арсенія Яценюка. У банкетній залі президент сів поруч із ювіляркою. Ющенко подарував іменинниці старовинну ікону з власної колекції.

Після феєрверку всі подарунки спакували в мікроавтобус і відвезли до заміського будинку Софії Ротару в селищі Нікіта.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко подарував Ротару ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі