вівторок, 13 березня 2018 05:25

Юрій Курлін помер на ювілеї колеги

Автор: уніан
  Киянин Юрій Курлін працював льотчиком-випробувачем 36 років. За цей час провів у повітрі понад 17 тисяч годин
Киянин Юрій Курлін працював льотчиком-випробувачем 36 років. За цей час провів у повітрі понад 17 тисяч годин

— Юрій Володимирович приїхав у столичний авіаційний університет привітати завідувача кафедри з ювілеєм. Із квітами в руках піднімався на другий поверх. На сходах схопило серце. Робили штучне дихання, та медики лише констатували смерть, — каже льотчик-випробувач 72-річний Олександр ­Галуненко про колегу Юрія Курліна. Його поховали 2 березня на столичному кладовищі "Берковці". ­Помер від зупинки серця на 89-му році життя.

Юрій Курлін народився в місті Шацьк Рязанської області в Росії. Після закінчення льотного училища переїхав до Києва. Тут навчався в інституті інженерів цивільного повітряного флоту. За два роки отримав диплом льотчика-випробувача і почав працювати на авіаційному заводі "Антонов". 1965-го підняв у повітря Ан-22 "Антей". За 20 років установив чотири рекорди висоти на Ан-32. Брав участь у випробуванні 15 літаків.

— За 36 лет работы летчиком-испытателем я провел в воздухе почти 17 тысяч часов. Мой вклад в доходы государства и фирмы составил около двух миллиардов рублей чистой прибыли, — говорив Юрій Курлін в одному з інтерв'ю.

Юрій Курлін завершив льотно-випробувальну роботу 1994 року. Працював інструктором-методистом на підприємстві "Антонов". Був викладачем авіаційного університету, навчав студентів керувати літаком. У нього залишилися дружина, донька та онучка.

— Юрій Володимирович вів здоровий спосіб життя, — розповідає Олександр Галуненко. — На святах усі по чарці випивали, а він робив лише кілька символічних ковтків.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Курлін помер на ювілеї колеги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі