четвер, 14 січня 2021 05:55

Василь Кирилюк мав рак крові

Автор: zdolbun.gov.ua
  Василь Кирилюк був розвідником Української повстанської армії. За це п’ять років провів у радянських концтаборах
Василь Кирилюк був розвідником Української повстанської армії. За це п’ять років провів у радянських концтаборах

У Рівному помер учасник Української повстанської армії 96-річний Василь КИРИЛЮК. Мав лейкемію — рак крові. В нього залишилися син, донька, онуки й правнуки.

— Ми завжди підтримували здоров'я батька, відправляли в лікарню періодично, — говорить донька Оксана Кирилюк, 58 років. — Але торік зробити цього не змогли — через коронавірус відділення скоротили. Тому батько і згас. Та навіть в останні дні він себе тримав. Хоч дуже слабкий, а старався гарно сісти й вище підняти голову.

Василь Макарович родом із села Дермань Друга Здолбунівського району на Рівненщині. 1942-го став членом юнацької сітки Організації Українських Націоналістів. Згодом його залучили до розвідки Української повстанської армії. Брав участь у боях проти німецьких і радянських партизанів-мародерів. 1944 року Василя арештували. Покарання відбував у концтаборах Воркути й Печори. На волю вийшов 1949-го.

Закінчив Одеський технологічний інститут і Московський інститут харчової промисловості. Працював інженером на підприємствах харчової промисловості.

— Батько був цікавою й сильною людиною, — каже Оксана Василівна. — Делікатний, культурний, глибоко розумів життя. Знав, коли треба щось сказати, а коли — змовчати. Хочеться бути на нього схожою.

Зараз ви читаєте новину «Василь Кирилюк мав рак крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі