пʼятниця, 04 березня 2016 05:55

У Наталії Білокриницької діагностували рак крові

Автор: ФОТО з сімейного архіву Наталії Білокриницької
  Наталія Білокриницька із села Ставиське на Чернігівщині працювала медсестрою приймального відділення в київській лікарні ”Феофанія”. Має доньку Анну
Наталія Білокриницька із села Ставиське на Чернігівщині працювала медсестрою приймального відділення в київській лікарні ”Феофанія”. Має доньку Анну

— Останній місяць Наталія погано почувалася. Голова боліла, температура трималася 37–38. Думала, що застуду підхопила чи просто втомилася. Бо ж моталася між Києвом та селом, — розповідає 33-річна Анна Вдовенко.

В її подруги 33-річної Наталії Білокриницької діагностували рак крові. Наталія — із села Ставиське Козелецького району Чернігівської області. З чоловіком Віталієм живе в Києві. Працювала медсестрою приймального відділення в лікарні "Феофанія". Її чоловік — водій. 4-річна донька Анна живе з бабою й дідом у селі.

— Працювала Наталія до останнього. 18 лютого їй на роботі стало зовсім зле, — каже двоюрідна сестра Ольга Протченко, 27 років. — Голова боліла нестерпно. Лімфатичні вузли збільшилися по всьому тілу. Наталія здала аналізи. Додому її вже не відпустили. Терміново госпіталізували в реанімаційну палату гематологічного відділення. Взяли пункцію з кісткового мозку, і діагноз підтвердився — гострий лімфобластний лейкоз. Одразу призначили лікування. Спочатку гормонотерапію, тепер у поєднанні з "хімією". Щодня капають препарати крові — плазму, еритроцити, тромбоцити. Бо показники зовсім погані. Навіть маленька кровотеча з носа може вбити Наталію. Кров постійно здають рідні, одногрупники, друзі її і чоловіка.

Віталій взяв відпустку, щодня біля Наталії. Допомагає, доглядає. Донька Аня щоразу проситься до мами, але її тоді важко забрати. Обціловує Наташу, хоче з нею бути. Плачуть обоє. Пішла з бабусею в церкву і говорить: "Давай за маму молитися будемо". Лікарі кажуть, що надія є. Про лікування за кордоном чи про пересадку кісткового мозку поки не йдеться. Лікуватимуть у "Феофанії". Курс розписаний на 16 місяців. Зараз на день потрібно 2 тисячі гривень.

Допомогти Наталії Білокриницькій можна, перерахувавши гроші на картку Приватбанку №5168 7555 1743 4342 (отримувач — Білокриницький Віталій Віталійович), телефон чоловіка — 0(96) 625 23 42.

Зараз ви читаєте новину «У Наталії Білокриницької діагностували рак крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі