пʼятниця, 18 січня 2019 05:51

"У коробці з-під пилососа знайшла сім тисяч доларів"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"12 років тому зник наш дядько Михайло, — розповідає в листі 29-річна Оксана з Волинської області. — Спочатку всі подумали, що він втопився, бо знайшли його вудку і речі на березі річки. Але водолази тіла не відшукали. Тітка Марися їздила до мольфара. Їй сказали, що чоловік живий, але нічого не пам'ятає. Що його треба шукати на вокзалі в іншому кінці України. Куди податися, не знаємо. Час іде і немає надії, що хтось допоможе знайти дядька за його старими фотографіями. Він міг змінитися. Що сталося? Чого він втратив пам'ять і як опинився так далеко від дому?"

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею фото Михайла, зроблене 2006 року. На паспортному знімку — коротко стрижений чоловік у червоній сорочці з синьою краваткою. Має карі очі й бородавку на правій щоці.

— Бачу бійку на березі річки, — біоенергетик заплющує очі. — У Михайла хотіли щось відібрати. Штовхнули. Чоловік упав і розбив голову об камінь. Непритомного перевезли й покинули в іншому місті. Після допомоги медиків він побоявся звертатися в поліцію. Лишився на вокзалі, деякий час жебракував. Пам'ять поверталася поступово. Щось його стримувало від повернення додому. Боявся, що знайдуть люди, у яких він відібрав щось цінне. Бачу його в іншій країні. Не шукайте зв'язку з ним, тільки моліться за здоров'я. Повернеться сам, коли відчує, що його життю нічого не загрожує.

"По сусідству зі мною живе чоловік, який уміє гадати на картах, — пише 63-річний Олексій Данилович із Житомирської області. — Ніколи до нього не звертався. У серпні він перестрів мене дорогою до магазину. Каже: "Льоша, зустрічай гостей. Їде до тебе товариш далекий. Довго його не приймай, бо принесе клопіт на старість літ". Всерйоз його слів не сприйняв. Купив продуктів, а коли повернувся додому, був приголомшений. У дворі чекав армійський друг Вітька. Сказав, що тут проїздом із Петербурга. Зупинився у мене на два дні. Затримався на тиждень. Планував податися у Польщу шукати своїх родичів. Розлучений, має двох доньок. У жовтні почав писати листи моїй дружині. Усе — за моєю спиною. За місяць вона зізналася, що має до Віті почуття. Що я став черствий, а вона хоче любові. Не знаю, що він їй пообіцяв. Зібралася їхати в Росію, знайомитися з його родиною. У нас дітей немає. Не можу її стримувати. Злий на себе, що пустив змія в хату".

— Хоч ображені на дружину але будь-що намагайтеся втримати. Доведіть, що досі любите її і не відпустите до чоловіка, якому на схилі літ захотілося романтичних пригод. Якщо дозволите коханій переступити поріг дому, залишитеся самотнім і скоро пожалкуєте про свій вчинок. Вона теж не раз після цього кусатиме лікті. Бо залицяльник наобіцяв золоті гори, та навряд чи дотримає слова.

"Син зв'язався з поганою компанією, — пише киянка Олександра, 39 років. — Пізно повертається додому. Торік ледь закінчив перший курс. Зимову сесію прогуляв. В університету погрожують, що від­рахують. У коробці з-під пилососа знайшла 7 тисяч доларів. Син гроші забрав. Але не може пояснити, звідки вони. Кілька разів не ночував удома. Боюся, що одного дня до нас навідається поліція. Питаю, чи не краде. Клянеться, що чужого не бере. А гроші заробив. Підозрюю, що торгує наркотиками".

— Син підсів на азартні ігри в підпільних казино. Якщо не зупините його, скоро програє те, що має. Ігроманію треба лікувати, як алко- чи наркозалежність. Університет покине. Наступного року вступить на інший факультет, за навчання платитиме сам. Влаштується продавцем у магазин мобільних телефонів. За гарну торгівлю вирізнятиметься серед персоналу. Його помітять, незабаром запропонують посаду заступника директора.

"Коли була молода, мріяла про міцну сім'ю, — розповідає в листі Валентина з Івано-Франківська. — Та час пройшов, а я так і залишилася сама. Змирилася зі своїм життям, але часто чую від рідних: "Що ти собі думаєш? Хочеш на старості лишитися одинокою?" Не раз ворожки казали, що мені пороблено і порчу навела сусідка. Говорять, що матиму чоловіка-іноземця і виїду з України. Нагадали, що виграю велику суму грошей. Та я мало в це вірю".

Біоенергетик сканує долонею фото жінки в бежевій сукні. Фотографується на ґанку біля власного дому.

— Виграшу в лотереї не бачу, але шлюб з іноземцем — цілком імовірний. Ніхто не поробив вам на самотність. Відкиньте будь-які сумніви і знайомтеся з чоловіками. Ваше серце прагне любові. Не замикайтеся в чотирьох стінах. Робота вже давно не приносить задоволення і достойного заробітку. Хочете поїхати за кордон. Рухайтеся назустріч своєму щастю. Мову вивчите швидко і роботу знайдете.

"Матері в листопаді торік виповнилося 60 років, — пише вінничанка Богдана, 34 роки. — У нас спільне подвір'я. Але живе у своїй хаті вона сама. Недавно стала помічати, що випиває. У нас батько любив хильнути. Мати горілку не терпіла, тому прогнала його ще 20 років тому. А тепер сама заглядає у стакан. Недавно просила позичити гроші. Боюся давати".

— Мати за допомогою спиртного намагається втекти від самотності. Випиває понад рік. Жіночий алкоголізм вилікувати важче. Зволікати не можна. Поспілкуйтеся відверто. Допоможіть повернути інтерес до життя. Не суперечте її бажанню переїхати жити до самотнього пенсіонера в передмістя.

Зараз ви читаєте новину «"У коробці з-під пилососа знайшла сім тисяч доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі