вівторок, 18 квітня 2006 15:23

Тимошенко на показ Гасе не прийшла

Автор: фото: Олекси КРАСНОГО
  Айна Гасе (праворуч) і організатор конкурсу ”Кришталевий силует” Оксана Новицька
Айна Гасе (праворуч) і організатор конкурсу ”Кришталевий силует” Оксана Новицька

У ресторані "Оазис" модельєрка Айна Гасе, 31 рік, показала нову колекцію одягу "Осінь-зима 2006–2007". Присвятила її Юлії Тимошенко, 45 років, для якої пошила багато речей.

Початок затримується: гості очікують на саму лідерку БЮТ. Фотографи збилися біля входу, аби не пропустити її появу. Решта п"ють шампанське з цукерками.

— Юлія Володимирівна ніколи не замовляє у мене одну модель, — розповідає Айна "ГПУ". — Їй важко викроїти час на примірки, тому шию для неї одразу дві-три речі. Готовий одяг віддаю в один день. Останніми пошила кілька весняних комплектів: блузи, спідниці й пальто. Усе — в голубих і лососевих тонах.

20-річні Ольга та Ірина прийшли на показ після роботи. Вони — у буденних чорних брючних костюмах.

— Почуваємося трохи незручно: запросила подруга, а сама не прийшла, — каже Ольга й наважується взяти келих шампанського.

Для віп-гостей у залі поставили 20 м"яких крісел. Решта займають стільці.

— З Айною ми вчилися в інституті легкої промисловості, — розповідає Маріана Кочевих. Вона в кепці, блакитній футболці та джинсах. — Досі підтримуємо стосунки.

Залою походжає співак Андрій Кравчук, 24 роки. Він у джинсах і чорному гольфі, з великим черепом на грудях.

— Це від американського модельєра Еда Харді, — гордо показує на своє вбрання. — Останнім часом купую у нього цікаві речі. А сюди прийшов просто як глядач, з подружками, — підморгує. — Купувати нічого не буду. Але якщо Айна влаштує показ чоловічої колекції, щось обов"язково придбаю. Мені дуже подобається її смак і настрій в одязі.

З"являється із дамою видавець журналу "Папараці" Омар Арфуш, 33 роки, — у фірмовому шарфі та коричневому вельветовому жакеті. Якась жінка у червоному шалику несе собачку, з червоною квіточкою поміж вух. Песик не гавкає та слухняно дивиться на подіум.

Уранці робить зарядку, збирає волосся у хвостик і біжить працювати

Показ розпочинають без Тимошенко.

— Обіцяла прийти, — каже Айна сумно. — Але я по телевізору бачила, що вона якраз підписує якийсь меморандум.

Зате у залі є донька Юлії Володимирівни Женя — у чорній вечірній сукні. Вона сідає у першому ряду. Поряд із нею — подруга і клієнтка Айни Ольга Онуфрієва. Вона в легкому блакитному платті, оздобленому великими рюшами, голубих туфлях і ніжно-блакитних панчохах.

— Чому я не на підборах? — охоче пояснює співачка Анжеліка Рудницька, 35 років. — Бо хворіла, і лікарі заборонили мені носити каблуки. Тепер моя колекція взуття припадає пилом удома на полицях. Але стиль Айни люблю — витончений, для справжніх жінок.

Сама Гасе — у легкій чорній сукні зі звабливим декольте, декорованим червоною вставкою. Зліва — срібляста  брошка. Манікюр, пасок і туфлі теж червоні.

— Айна не витрачає часу на вибір вбрання, перукаря, косметолога, — розповідає подруга Гасе Ольга. — Уранці робить зарядку, збирає волосся у хвостик і біжить малювати, одягати...

Дизайнерка каже, що обов"язково покаже це дефіле Юлії Володимирівні — на відео:

— У неї завжди обмаль часу. Навіть примірки робить уночі, напівсонна.

Зійшовши з подіуму, моделі дарують білі троянди публіці. Женя теж отримує квітку, а от Арфуша обминають.

— Омар Арфуш скупив майже півколекції, — хвалиться Гасе. — А найрозкішніша моя модель сьогодні — це тришарове пальто. Знизу там гіпюр, посередині — об"ємний шовк, а зверху шифон. Коли манекенниця рухається, пальто аж переливається фалдами. Це дуже красиво! Навіть не уявляю, скільки воно коштуватиме. Після показу мій бухгалтер підрахує.

Невдовзі Гасе відкриє по Україні 12 своїх бутиків. Ціни у них обіцяє зробити помірні — на середній гаманець. А ексклюзивні речі продають у Києві, на вул. Богдана Хмельницького, 3б, у бутику "Олеся у фонтана".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко на показ Гасе не прийшла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі