четвер, 21 січня 2010 23:05

"Тігіпко має відмежуватися від діючих політиків"

Автор: фото з сайту www.image.tsn.ua
  Дмитро Видрін дружив із першою сім’єю Сергія Тігіпка
Дмитро Видрін дружив із першою сім’єю Сергія Тігіпка

— Із Сергієм Тігіпком ми знайомі вже 20 років, — каже заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 60-річний Дмитро Видрін. — Із перших днів знайомства мене приємно вразили дві речі: те, що він людина слова і те, що ніколи не запізнюється. Тігіпко, хоч і бізнесмен-функціонер, а має великий потяг до науки. Кілька разів запрошував його на наукові конференції. Він завжди приходив і всім цікавився.

За рахунок чого Тігіпко зробив ривок й отримав третє місце в першому турі президентських виборів?

— Народ живе такими почуттями, як ненависть і кохання. Так ось українська нація за останні п"ять років ненавиділа політиків, депутатів. За рейтингом ненависті наші політики посідають одне із перших місць у світі. Але жити вічно ненавистю неможливо. Тігіпко став людиною, найбільш адекватною відкладеній любові. Він чи не єдиний із кандидатів, хто п"ять років не був у політиці. За рахунок цього на нього звалилася любов.

Що такого Тігіпко запропонував людям, що в нього повірили?

— Змінилися покоління, і тепер уже ніхто не пам"ятає, що п"ять років тому він був таким самим активним політиком. Він розпочав із чистого аркуша.

Чи віддасть він перевагу Януковичу або Тимошенко?

— Його виборці самі розподіляться у своїх симпатіях між Януковичем і Тимошенко. Є окремі його симпатики у Львові, в Тернополі, в Донецьку. Скоріше за все, прихильники Тігіпка на Сході голосуватимуть за Януковича, а на Заході і в Центрі — за Тимошенко.

Як має поводитися Тігіпко, щоб утримати виборців?

— Має відмежуватися від діючих політиків. Чим далі він буде від них, тим більше набере, коли стане політиком першого ряду.

За рейтингом ненависті наші політики посідають одне із перших місць у світі

Але ж він не може бути сам по собі. Йому потрібні політичні соратники.

— Поки що він може рости сам, допоки не почнуться вибори до місцевих рад. Тігіпку потрібна буде команда, яка під його брендом, моральним авторитетом зможе завоювати велику кількість місць у місцевих радах. А місцеві ради — колосальна ресурсна база для старту на парламентських і президентських виборах.

Якими мають бути дії Тігіпка в найближчій перспективі?

— Він займе нейтральну позицію. Це йому піде тільки у плюс. Він має сказати: "Політики зараз борються, а я буду відроджувати країну. Головний мій лозунг: як зробити гарний, ефективний проект під назвою "Україна". Якщо він зробить такий сигнал людям, то буде першим.

Видрін і Тігіпко дружили сім"ями. Дружини приятелювали. Потім Тігіпко пішов до іншої жінки і в нього з"явилися інші друзі.

Зараз ви читаєте новину «"Тігіпко має відмежуватися від діючих політиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі