вівторок, 23 червня 2009 17:04

Тарас Надточій вивертає суглоби на 180 градусів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Людина-ртуть” Тарас Надточій демонструє гнучкість тіла у своїй квартирі-студії на столичному Харківському масиві
”Людина-ртуть” Тарас Надточій демонструє гнучкість тіла у своїй квартирі-студії на столичному Харківському масиві

Учасник проекту "Україна має талант" 30-річний Тарас Надточій — єдиний у країні артист жанру "конторшн". Він уміє так викручувати тіло, що може протиснутися крізь більярдний трикутник, натягає на талію тенісну ракетку, вивертає суглоби на 180°. У світі не більше 10 осіб так володіють своїм тілом.

Тарас узяв собі сценічне ім"я — "Людина-ртуть".

— У мене підвищена гіпермобільність суглобів. Таке трапляється в дітей до 6 років. Після перехідного віку минає, а в мене збереглося, — розповідає він. — Я зовсім не їм солі, у ресторанах страждаю від пересолених страв. Багато хто вважає, що це і дає такі можливості організму. Такі трюки робили запорізькі козаки. Здавалися в полон туркам, а вночі звільнялися від кайданів і захоплювали судна.

Зустрічає в квітчастих шортах на порозі своєї квартири-студії на Харківському масиві Києва. Поряд принюхується Шмель — пес породи чихуахуа.

— Ми його на вулицю не випускаємо, щеплення зробили, — каже Тарас. — На гастролях пес сидить у готелі, чекає на мене. Я привчив його пісяти в переносний будиночок. Дружина Вікторія їздить зі мною на кількамісячні гастролі за кордон. Вона — перекладачка, ми вчилися на одному факультеті. Займатися конторшином відмовляється. Зате бігає щодня 10–14 кілометрів.

Шестирічним Тарас потрапив до німецького цирку, що гастролював у його рідному Херсоні.

— Там був клоун, який робив "жабку". Я відразу вдома і собі закинув ногу за голову. "Дивися, бабусю, і я так умію!" Вона заборонила мені скручуватися, і на кілька років я про це забув.

У 15 років Тарас записався на секцію з кікбоксингу. Тренером був його двоюрідний брат.

— Побачив у газеті фото дагестанця Мухтара Гусенгаджиєва — "людини-павука". Зрозумів, що зможу повторити його пози. У Херсонському університеті вивчав англійську й німецьку мови. Отримував підвищену стипендію — 9 гривень. А за виступ у нічному клубі давали 30 — страшні гроші. Я зрозумів, що навіть викладачем стільки не зароблю.

Отримував підвищену стипендію — 9 гривень

Працював у курортних містечках, потім переїхав до Києва. За вісім років об"їздив майже всю Європу.

— Так наїздився, що вже не хочу, — заварює каву еспресо. Частина кімнати, де розташована кухня, на невисокому подіумі. — Крім англійської і німецької, знаю італійську, польську, навіть по-китайськи розумію. У Німеччині господар закладу, де я виступав, купив сухарів із чорного хліба і записав на плівку, як чавить їх. Під час шоу включив запис. Виглядало, ніби кістки тріщать. Одна глядачка свідомість втратила. Травм у мене ніколи не було.

Рік тому Надточій із дружиною Вікторією, 27 років, вселився у нову квартиру.

— Це єдине моє матеріальне досягнення. Доти винаймав квартиру, в якій перед моїм в"їздом хтось помер. Там стояв жахливий запах.

Питаю про розмір гонорарів.

— За корпоративи платять 100–200 доларів. Але працюю і за  350 гривень, якщо не можуть заплатити більше.

Каже, на проекті "Україна має талант" не сподобалося.

— Я не розказував тонкосльозі історії, щоб отримати приз — мільйон гривень. Тому до фіналу не потрапив. Відмовився від участі в гала-концерті (цієї суботи. — "ГПУ"). У цей час працюватиму в Дніпропетровську. На проекті за чотири дні підготував номер, на який іде три тижні. Мусив 60 разів закидати ногу за голову. Ніхто на проекті не розумів, що це непосильне навантаження. Ще досі синці не зійшли.

Батьки Тараса — пенсіонери, живуть у Херсоні. Старший на вісім років брат Віталій  власник ресторану. Коли Тарасові було 2 роки, загинув найстарший брат 16-річний Геннадій. Перекинувся шкільний автобус, у якому діти їхали на екскурсію.

— У повсякденному житті дар ставав у пригоді?

— Колись у під"їзді не знав коду, то проник через невелике вікно. Часто цікавляться, як почуваюся в сексі. Мені ні з чим порівнювати, для мене все норма.

Закидає ногу за голову і, вивертаючи руку, хапає ногу. Лопатками бере і ставить додолу повну півлітрову пляшку "Моршинської".

— Я можу лопатками й яйце розчавити.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Надточій вивертає суглоби на 180 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі