четвер, 02 вересня 2021 00:30

"Син два роки приховував, що одружився"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У квартирі відбуваються дивні речі, — пише вінничанка Світлана Олегівна, 58 років. — Чоловік і син переконані, що завівся привид. Його присутність відчуваємо, коли на небі повня. В хаті може раптом запахнути свічками. Щось стукає у шибки, відчиняє двері, хоча протягу нема. Подруга радила викликати екстрасенса. Приїжджав біоенергетик, обходив квартиру з рамкою. Каже, тут стався злочин. Є невинно загублена душа. Але ми спокійно жили чотири роки й не бачили подібного".

Листи коментує київська біоенергетикиня Валентина Гавура. Кладе на стіл фото Світлани, зроб­лене ввечері на кухні. На стіні помічає чорну пляму, подібну до хмари. Водить навколо неї пальцем.

— Рідко вдається зафіксувати на знімку невидиме для людського ока. Сім'ю переслідує привид жінки. Багато років тому в квартирі вкоротила собі віку. Важкий гріх тримає її в цих стінах. Моліться, щоб душа знайшла спочинок. Оселю раджу освятити. Моїм знайомим позбутися привида допомогла кішка. Ці тварини найкраще очищають дім від негативу і примар.

"Із чоловіком Олексієм виростили трьох дітей, — пише 54-річна Христина зі Львова. — Старший Максим поїхав вчитися в Київ. Через рік привіз до нас дівчину. Після знайомства я відверто сказала, що вона йому не рівня. Бачила — якщо продовжить зустрічатися з нею, змарнує життя. Але він не хотів нікого слухати. Два роки приховував, що одружився. Приїжджав додому без неї. Я думала, вони порвали. А недавно телефонує й заявляє: "Мамо, вітаю з народженням онуки". Спочатку сердилася. Ходила на розмову до священника. Він переконав, що дітей треба любити, незалежно від вибору. Ми з чоловіком хочемо допомогти їм купити квартиру. Але чи цей шлюб надовго? Чи не покине вона його заради кращої партії?"

Надсилає фото сина й невістки. Високий рудоволосий чоловік обнімає жінку у вишиванці. На грудях — намисто, в руці — плетена пляжна сумка. Знімок зроблений на столичній автозаправці.

— Вірте у свою дитину. На сина чекає велике майбутнє. Керуватиме компанією. Грошей на житло від вас не візьме. Приховував стосунки з дівчиною, яку покохав, бо не хотів зробити вам боляче. Пробачте сину таку таємницю. Покажіть, що цінуєте його вибір. Дружина не зрадить та іншого шукати не стане. Незабаром народить ще двох хлопців.

"Від баби успадкував 20 "соток" землі в Житомирській області, — розповідає в листі лучанин Олександр, 39 років. — Виставив її на продаж. Покупці телефонують, але віддавати за безцінь я не готовий. Недавно мав розмову із чоловіком, який в обмін на землю пропонує хату в селі на Волині. Чи варто погоджуватися? Чи зумію її продати? Там є газ, вода і септик. Село велике й заможне".

Біоенергетикиня запалює свічку. Обводить навколо фото Олександра — чоловіка в бордовому костюмі. Свічка димить, віск капає на стіл, вогонь піднімається високо вгору.

— Пропозиція ­спокуслива, раджу пристати. Якщо відмовитеся, то хоча б переведіть земельну ділянку біля дороги із житлового призначення на комерційне. Тоді нею можуть зацікавитися власники готельно-ресторанного бізнесу. На гроші очікуйте в листопаді. Вкладіть їх у нерухомість або бізнес.

"Матері 69 років, а вакцинуватися не хоче, — пише 50-річна Ольга з Кривого Рогу Дніпропетровської області. — Навесні захворіла на ковід, ми її ледь врятували. А тепер боїться щеплення, бо має проблеми із серцем. Нещодавно почала жити з чоловіком, який на 10 років молодший. Він – колишній військовий. Мій брат проти їхніх стосунків. Не можуть ужитися під одним дахом. Серце болить за матір, але нічим їй допомогти не можу".

— Ваша підтримка — найкраща допомога. Брат не має права вирішувати, з ким зустрічатися чи жити матері. Не звертайте увагу на вік. Вона відчула себе коханою. Цивільний чоловік зробить матір щас­ливою. У вересні переконає її вакцинуватися. Конфлікт вичерпається, коли брат поїде на заробітки.

"Від сина пішла дружина, хоч він не п'є, на неї ніколи руки не підняв, — розповідає в листі 71-річна Леся Григорівна із Сумської області. — Невістка покинула на Євгена трьох дітей і втекла у Берлін. Ради їм не дає, тому я допомагаю. Але на одну пенсію жити важко. Вмовляю, щоб їхав на заробітки. Він вже був в Іспанії. Заробив гроші на квартиру й додому повернувся, бо боявся втратити сім'ю. Тепер зібрався до Прибалтики, хоче ганяти машини. Колега намовив. Я проти, бо той товариш останні два роки приносить в наше життя лише проблеми".

— У невдачах, які пережили за ці роки, не варто звинувачувати ні колег сина, ні родичів невістки. Подружжя розійшлося, бо жінка знайшла іншого. Це випробування завдало багато болю, але зробило сина сильнішим. Серпень і вересень можуть змінити на краще його життя. Зараз є реальний шанс покращити матеріальне становище і знайти роботу, що приноситиме гроші й задоволення. Хай розгляне професію далекобійника. Працюватиме за кордоном, але часто навідуватиметься додому. Дітей доведеться виховувати вам. Допомагатиме донька. Не вимагайте, щоб син привів додому другу невістку. Жінкам зараз не довіряє. Йому треба трохи часу, щоб зважитися на нові стосунки.

Зараз ви читаєте новину «"Син два роки приховував, що одружився"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі