понеділок, 16 січня 2012 05:15

Стриженого кролика видають за шиншилу

У Вінницькому експоцентрі щороку проводять ярмарок зимового одягу. Приїжджають виробники хутра з п'яти областей.

— Під норку підробляють кроликів або сурків, — 34-річна Ірина накидає на плечі коротку шубу з лисиці. Торгує виробами Дніпропетровського хутряного цеху. П'ять років тому працювала в салоні хутра. — Норка має жорсткий волос, але не колеться. Стрижений сурок навпаки — колючий. Кролик на дотик м'який і гладенький.

Боброве хутро має густий підпушок, тому дуже тепле. Якщо під ворсинками практично немає пуху, то це нутрія. У ній прохолодніше, хоч носиться теж добре.

За шиншил часто видають стрижених кроликів. Треба дивитися на виворіт. Шкурки шиншил не можуть бути ширші за жіночу долоню — це ж мишка. Шуба з шиншили холодна, в такій тільки в машині їздити.

Як збити ціну

27-річній Катерині Милославській із Хмельницького батьки купують нову шубу раз на кілька років. Має п'ять: дві з кролика, лисиці, чорнобурки і норкову жилетку. Розказує, як торгуватися з продавцями:

— Якщо зсередини шви нерівні, кажіть, що доведеться все латати. Надто тонка шкіра — ознака, що хутро розтягували. Воно швидше рветься й не таке тепле. Огляньте пояс. У дорогих шубах його шиють із того ж хутра. Бо шкіряний чи замшевий перетирає і ламає волоски. Зверніть увагу, чи на місці верхній ґудзик — його часто крадуть із нових шуб. Якщо немає — ще один привід торгуватися, бо він коштує до 300 гривень.

 

Зараз ви читаєте новину «Стриженого кролика видають за шиншилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі