вівторок, 30 липня 2019 05:41

"Погодилася сісти у машину. Сказала, що маю газовий балончик"

Автор: ФОТО НАДАНЕ Яною СТЕПАНЮК
  Вихователька Яна Романюк і пожежник Андрій Хіночек познайомилися восени 2018 року в інтернеті. Заручилися за п’ять місяців
Вихователька Яна Романюк і пожежник Андрій Хіночек познайомилися восени 2018 року в інтернеті. Заручилися за п’ять місяців

13 липня пожежник 30-річний Андрій ХІНОЧЕК із Рівного одружився із Яною СТЕПАНЮК, 20 років. На весілля приїхали пожежним автомобілем.

— Ми познайомилися в інтернеті у жовтні 2018-го, — розповідає Яна Степанюк. Вона працює вихователькою в дитячому садку. — Домовилися зустрітися. Чекала Андрія біля свого будинку, та його все не було. Раптом почула, як за рогом гуде машина. Він підійшов і привітався. Сказав: "Поїхали на каву". Відповіла, що в машину до нього не сяду, а піду пішки. Андрій здивувався. Почав умовляти. Таки погодилася, але попередила, що в разі чого викличу поліцію. Сказала, що маю газовий балон­чик — завжди ношу його з собою.

За місяць Андрій і Яна почали зустрічатися.

— Місяць ходили і придивлялися, — продовжує. — Одразу зрозуміла, що Андрій справжній мужчина й мені з ним нічого не страшно. В листопаді почали зустрічатися. Новий рік святкували з сестрою Андрія. Вона двох дітей має. Щоб привітати їх, Андрій одягнув костюм Діда Мороза. Племінники тішилися, коли діставав подарунки. Тоді зрозуміла, що це — моє. Для мене важливо, щоб чоловік любив дітей так само, як і я.

– 14 лютого Андрій приніс продукти на вечерю і сказав: "Глянь, там для тебе подарунок". У коробці лежала машинка для спилювання лаку, — говорить Степанюк. — У вільний час займаюся манікюром. Якось сказала Андрієві, що мені потрібна така машинка. Навіть уваги тим словам не надала. Була здивована, що запам'ятав.

Пропозицію зробив у березні.

— До шлюбу ми разом не жили, лише іноді ночували одне в одного, — говорить Яна Степанюк. — 8 березня Андрій не писав і не дзвонив. Зателефонувала сама. Сказав, що йде з роботи і не знає, коли буде. Я трошки розстроїлася. Сказала йому, що поїду прогулятися. Коли Андрій спитав, куди, відповіла: "Говорити не буду, раз так довго їдеш. Знайдеш мене сам". Вирішила зробити мамі сюрприз. Купила продукти й шампанське. Коли приїхала, біля її будинку стояла машина Андрія. Він привіз квіти для моєї мами. До її квартири зайшли разом.

Увечері Андрій вручив мені букет. Доки я готувала вечерю, пішов подрімати. Як поїли, запропонувала пограти в морський бій. Андрій погодився, але попросив хвильку зачекати. Коли повернувся, став на коліно й запропонував одружитися. Я була в шоці, бо такого не очікувала. Виявилося, весь день ходив з обручкою в кишені. Обдумував, як робитиме пропозицію. Звісно, я погодилася.

До весілля готувалися чотири місяці.

— Коли думали про кортеж, я запропонувала взяти пожежну машину, бо Андрій на роботі їздить за кермом такої, — додає Степанюк. — Він віднєкався. Але комусь із колег проговорився про мою ідею. Вони вирішили зробити йому сюрприз. На весілля всі ахнули.

Перший танець репетирували лише раз. Одного вечора поверталися додому. Зупинилися біля річки й почали танцювати. Андрій любить це заняття, в нього гарно виходить.

— Чоловік старший від мене на 10 років, але це не відчувається, — говорить Яна Степанюк. — Ми швидко домовляємося й одразу знаходимо спільну мову. Розуміємо, що створені одне для одного.

Найближчим часом Яна Степанюк і Андрій Хіночек планують повінчатися. Гостей не запрошуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «"Погодилася сісти у машину. Сказала, що маю газовий балончик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі