вівторок, 17 вересня 2019 06:55

Сергієві Довганю рік не могли поставити діагноз

— Сергію недоступні прості речі, що роблять людей щас­ливими: поганяти у футбол із синами, витягти відро води з криниці, підняти дружину. Хвора печінка — це стан некерованої дрімоти, постійна хронічна втома і безсилля, — каже 37-річна Тетяна ДОВГАНЬ. Її чоловік підполковник Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій, 37 років, потребує термінової трансплантації печінки.

Сергій Довгань занедужав 2018-го. За рік йому поставили діагноз — синдром Бадда-Кіарі. Це рідкісне захворювання, яке супроводжує тромбоз вен печінки. Орган не фільтрує кров, тому всі системи працюють зі збоєм. Медикаментозно не лікується. Потрібна пересадка. Її погодилися зробити в Білорусі. Операція коштує $126 тис. — майже 3,3 млн грн.

— Таких грошей у нас немає, — говорить Тетяна Дов­гань. — У липні подали документи в Міністерство охорони здоров'я на державну допомогу. Мусимо чекати грошей із бюджету до 2020 року. Стан Сергія поганий. Нещодавно в нього сталася масштабна внутрішня кровотеча. Лікарі прогнозів не робили. Ледь витягли. Це — сигнал, що часу в нас небагато.

Подружжя має двох синів: 7-річного Макара і Назарія, 13 років.

— У вересні буде 20 років, як Сергій працює у Службі надзвичайних ситуацій. Він любить роботу і хоче служити далі. Обожнює ловити рибу, подорожувати в Карпати, влаштовувати пікніки з дітьми. Він надійний друг і чоловік, турботливий тато.

Допомогти зібрати гроші на лікування Сергія Довганя можна, перерахувавши на його картку Приватбанку 5168 7427 0199 8167.

Зараз ви читаєте новину «Сергієві Довганю рік не могли поставити діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі