пʼятниця, 22 липня 2011 05:45

Сергій Підгорний робив труни

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Сергій Підгорний після зйомок в останньому фільмі ”Попелюшка з острова Джерба” 2008 року. Актора поховали на кладовищі у місті Буча на Київщині
Сергій Підгорний після зйомок в останньому фільмі ”Попелюшка з острова Джерба” 2008 року. Актора поховали на кладовищі у місті Буча на Київщині

У ніч проти 19 липня на 58-му році життя помер актор Сергій Підгорний. Він прославився завдяки ролі лейтенанта Віктора Щедронова на прізвисько Смуглянка у стрічці Леоніда Бикова "В бій ідуть самі старики". Його доправили до центральної лікарні міста Ірпінь, що під Києвом, із гострою серцевою недостатністю.

— В останні дні серце у нього дуже боліло, — каже друга дружина актора Людмила. — Сергій пішов на пошту за пенсією, але додому не повернувся. Односельці знайшли його непритомного біля заводу. До тями він так і не прийшов. Дуже переживав через свою незатребуваність.

Після ролі Щедронова актор працював на київській кіностудії Довженка. Знявся в 55 кінострічках, але це були ролі другого плану.

— Як вийшов фільм, проходу мені не було. Усі підходили й дякували. Відтоді я Смуглянка, — говорив в останні роки життя Підгорний. — Знайомий часто каже: "Ти Смуглянкою і помреш".

У 1990-х Підгорний почав випивати. Зніматися перестав. Вивчився на столяра. Майстрував труни, робив ремонти. Перша дружина Світлана не витримала пиятик чоловіка й пішла. Від першого шлюбу артист мав сина Володимира, який живе у місті Адлер, поблизу Сочі. З ним, як і з донькою від другої дружини 19-річною Олександрою, актор майже не спілкувався. З другою дружиною також розлучився. Мав статус ліквідатора аварії на Чорнобильській атомній електростанції другої категорії. Дев'ять разів їздив у зону лиха з концертами.

Свою останню роль Підгорний зіграв 2008-го в українському фільмі "Попелюшка з острова Джерба".

— Спеціально для Сергія прописала роль батька головної героїні Вероніки, — каже режисер стрічки Оксана Байрак, 47 років. — Коли прочитала, що Смуглянка майструє односельцям труни, захотілося йому допомогти. Ми його поголили, відмили, одягли. На знімальному майданчику просив пива, але я його попередила, що три дні зйомок — ніякого алкоголю. Гонорар заплатила немаленький, але він усі гроші спустив.

Останні роки актор жив у місті Буча з матір'ю. Його поховали у четвер на місцевому кладовищі поряд із батьком та старшим братом.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Підгорний робив труни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі