вівторок, 13 вересня 2016 06:00

Поряд з Олександрою Резніченко розірвався снаряд
4

Олександра Резніченко отримала травми під час нічного обстрілу бойовиками міста Щастя на Луганщині 31 серпня. Її сина Іллю виховуватиме батько
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.novosti.cn.ua
 Володимир Мороз
Джо Саттер
 Андрій Герасимчук

Медсестра 28-річна Олександра Резніченко з міста Щастя на Луганщині чотири дні провела в реанімації Сіверськодонецька. Її доставили до лікарні 31 серпня з мінно-вибуховою травмою й осколковим пораненням голови. До тями не прийшла. Померла 4 вересня.

— Саша перенесла сложнейшую нейрохирургическую операцию, — розповідає 31-річний Антон Носов, колега Олександри. — Врачи сделали все возможное, но не спасли ее.

Олександра Резніченко отримала травми в результаті нічного обстрілу міста бойовиками.

— Усю ніч люди ховалися. Саша теж хотіла, але не встигла. Снаряд розірвався поряд, коли вона перебігала зі свого під'їзду до іншого, де є бомбосховище.

Олександра жила у шлюбі з 32-річним Павлом. З батьком залишився син 7-річний Ілля.

Світлана КОРЖЕНКО

Коротко

95-річний Джо Саттер, головний конструктор літака Боїнг-747, помер 30 серпня в одному з госпіталів Вашингтона. Мав ускладнення від пневмонії. Працювати в компанії "Боїнг" почав 1940-го. Після виходу на пенсію був її консультантом. У покійного залишилася дружина, донька і двоє синів.

Дев'ятини справили за бійцем-добровольцем 20-річним Андрієм Герасимчуком із Луцька. Чоловіка не стало 30 серпня. Помер від травм після аварії, що сталася 23 серпня біля села Мельники Черкаської області.

— Андрій із товаришами їздив на сороковини за побратимом Маріком у Маріуполь, — розповідає друг покійного. — Коли поверталися до столиці, їхній мікроавтобус "Мерседес" врізався у вантажівку.

У 17 років Герасимчук брав участь у Євромайдані. Служив у складі добровольчого батальйону "Торнадо". Мав статус учасника АТО. В Андрія залишилися батьки і сестра.

7 вересня помер 71-річний Володимир Мороз. Мав третій інсульт. Був мером Рівного з 1993-го по 1998 рік. Розширив межі міста, приєднавши нові мікрорайони — Тинне та Новий Двір. Згодом працював заступником генерального директора Укрпошти в Рівному та в апараті Верховної Ради. Торік вийшов на пенсію. Жив у Києві. Просив поховати його в Рівному біля дружини.

3 вересня з вікна своєї квартири в Мелітополі Запорізької області вистрибнула 52-річна жінка. Жила на восьмому поверсі. Від отриманих травм померла.

— Вона наклала на себе руки, — кажуть сусіди покійної. — Поводилася дивно, сторонилася людей. Її син служить на Донбасі. Це не перший випадок у нашому будинку. У серпні з вікна на сьомому поверсі викинувся пенсіонер.

500 тисяч гривень волонтери хотіли зібрати на операцію 47-річному Володимиру Данилову, десантнику 81-ї штурмової бригади, учаснику боїв за Донецький аеропорт. Його не стало 7 вересня. Володимира могла врятувати тільки термінова операція на серці і стенти на аорту.

Зараз ви читаєте новину «Поряд з Олександрою Резніченко розірвався снаряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі