четвер, 11 лютого 2010 18:19

Привид покійної доньки врятував матері життя

Автор: фото з сайта news.ru.msn.com
  Привид підлітка заввишки півтора метра з’являється на залізничному переїзді американського міста Сан-Антоніо у штаті Техас. 1960-го там загинула група школярів
Привид підлітка заввишки півтора метра з’являється на залізничному переїзді американського міста Сан-Антоніо у штаті Техас. 1960-го там загинула група школярів

Художник 35-річний Іосиф Бартош із Закарпаття живе в замку Сент-Міклош у селищі Чинадієво. Місцеві жителі називають споруду замком любові. Кажуть, тут оселився привид, який допомагає знайти людям коханих та одружитися.

— 1682 року графиня Ілона, дружина графа Ференца Ракоци I, закохалася в повстанця Імре Текелі. Він зібрав армію проти австрійської монархії, — розповідає Іосиф Бартош. — Тут проходили їхні таємні побачення. Овдовівши, Ілона вийшла заміж за Текелі. Коли померла, замком почав блукати її привид. Я теж її бачив. Дев"ять років тому приснилася жінка у вишуканому вбранні. Наказала: "Бери замок, ми тобі допоможемо". Хто "ми", я ще не знаю, але замок "узяв". Хочу зробити з нього палац одружень.

Кажуть, самотні, які відвідують Сент-Міклош, швидко знаходять свою пару.

— Я тут зустрівся з Тетяною. За півроку ми побралися. Якось одна дівчина загубила тут свій перстень. Уночі їй наснилося, що він лежить між цеглинами на другому поверсі. Там його і знайшли. Хоча вона казала, що не підіймалася на другий поверх. Через кілька місяців вона повінчалася зі своїм хлопцем. Буває, відвідувачі не подобаються привиду. Він дихає їм у вуха вітерцем, насилає відчуття тривоги. Сфотографувати його досі не вдалося.

Зняти на плівку образ своєї померлої бабусі вдалося сім"ї Головчаків із села Великі Грибовичі Жовківського району на Львівщині.

— На фотографіях із нашого вінчання біля вівтаря видно прозору фігуру, — розповідає 32-річний Назар Головчак. — Я згадав, що бабуся обіцяла прийти на моє весілля навіть із того світу. Постать схожа на неї.

Привидів часто бачать на місці катастроф.

Бабуся обіцяла прийти на моє весілля навіть із того світу

— 1960-го на залізничному переїзді американського міста Сан-Антоніо, штат Техас, загинули декілька школярів, — каже американець 41-річний Ендрю Крю. Він 20 років вивчає паранормальні явища. — Їхні привиди часто підштовхують автомобілі під потяг. За 30 років на цьому місці загинули 10 людей. Місцева влада поставила на переїзді чергових регулювальників. Їм обом поїзд переїхав ноги. На тому місці мені вдалося сфотографувати прозору фігуру заввишки до півметра.

Ендрю каже, що найлегше зустріти привида в місці, де людину вбили або поховали.

— Мабель Чиннері сфотографувала свого чоловіка біля могили матері. Після прояву плівки помітила розмиту фігуру на знімку. Коли збільшила його, виявила, що лик схожий на її матір.

Привид, якого сфотографувала британка Ендрюс Пайпер, врятував їй життя.

— Моя донька Джойс загинула в авіакатастрофі 17 років тому. Коли я сфотографувала її могилу, побачила мутне зображення Джойс. Вона сиділа біля пам"ятника і дивилася прямо в об"єктив. Я так перехвилювалася, що не полетіла запланованим рейсом. Увечері по новинах побачила, що літак вибухнув у повітрі.

Німкеня Деніз Рассел побачила на фото своєї бабусі обриси покійного дідуся. Бабуся не дожила до кінця року. Перед смертю вона сказала, що покійний чоловік покликав її до себе уві сні.

Зараз ви читаєте новину «Привид покійної доньки врятував матері життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі