середа, 27 січня 2010 07:41

Помер режисер фільму про Буратіно

 

У неділю у Москві на 71-му році життя помер дитячий кінорежисер Леонід Нечаєв.

— Батько помер о 1.20 від інсульту, — каже його донька 47-річна Анастасія. — Тіло віддадуть після розтину, який призначили на понеділок. Тоді ми визначимося з датою та місцем поховання.

Леонід Нечаєв створив понад 20 дитячих стрічок, зокрема "Пригоди Буратіно", "Про Червону Шапочку". Критики називають його першим режисером радянського фентезі, який зумів ефекти мультфільму застосувати у кіно. Його творчість вивчають у театральних інститутах. У стрічках знімалися Ріна Зелена, Ролан Биков, Володимир Басов, Володимир Етуш, Євген Євстигнєєв.

Перша дружина Леоніда Нечаєва померла. Друга, Надія, була на 40 років молодшою за нього. Мав сина й чотирьох доньок. Остання, Єлизавета, народилася, коли Леоніду Олексійовичу було 67 років.

— Такі люди трапляються раз на мільйон, — каже 33-річний актор Денис Зайцев. Хлопчиком він знявся у його картинах "Рыжий, честный, влюблённый", "Пітер Пен". — Якби не він, я зараз вулиці підмітав би чи гайки клепав. У першій картині Нечаєв поставив мені голос, дав ази. Коли покликав зіграти Пітера Пена, я почувався асом. Досі його порадами користуюся: звожу брови, щоб додати емоцій, не морщу лоба і чітко вимовляю текст.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер фільму про Буратіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі