четвер, 30 липня 2020 00:41

"Доки донька була на заробітках, зять знайшов іншу"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Внук Олег із дружиною Ольгою живуть разом 10 років, а дітей не мають, — пише киянка Алла Василівна, 68 років. — Купили квартиру, завели кота. Олегу 35 років, Оля — на рік молодша. Другий онук Саша недавно відсвяткував 30-річчя, а половинку знайти не може. Усіх дівчат цікавлять тільки його гроші. Теж придбав квартиру, живе сам".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Запалює свічку, обводить нею навколо фото онуків. Молодший стоїть біля столу зі стаканом соку в руках. Старший обіймає дружину. Обоє в червоних сорочках.

— Правнуків чекайте 2021 року. Невістці вдасться завагітніти завдяки штучному заплідненню. Не підганяйте дітей, не радьте стати усиновлювачами чи опікунами. До такого рішення повинні прийти самі. А воно багатьом дається нелегко. Молодший онук побереться за рік у цю пору. Не драматизуйте, якщо дівчина, в яку закохається, буде з села. Це не має значення, коли двоє люблять одне одного. Завдяки їй він скоро влаштується на кращу роботу і придбає більше житло.

"19 років минуло, як я овдовіла, — розповідає в листі львів'янка Інна Петрівна, 68 років. — Маю двоє дорослих дітей: сину 51 рік, доньці — 43. Є два внуки і внучки. 10 років тому через сімейні обставини я мусила продати квартиру і переїхати до доньки. Потім діти вирішили купити мені житло в новобудові. Дім здали, можна починати ремонт. Але в доньки виникли неприємності. Вона поїхала в Італію, щоб заробити на ремонт. Доки була на заробітках, зять знайшов іншу жінку. Тепер виганяє мене з дому. Таке відчуття, що хтось поробив. Може, мені квартиру продати і на ці гроші купити щось краще?"

Вкладає своє паспортне фото. На знімку — жінка у фіолетовій блузі з бурштиновим намистом на шиї.

— Донька не повернеться в Україну. Там зустріне іншого чоловіка, влаштовуватиме життя, ще й вас покличе за собою. Робіть так, як підказує внутрішній голос. Квартиру варто продати. За ці гроші оберете краще помешкання. Помирити доньку із зятем не вдасться. Зрадив раз, зробить це і вдруге.

"Вдруге вийшла заміж, але колишній не дає проходу, — пише 26-річна Леся з Київської області. — Живемо в одному місті. Вадим має цивільну дружину. Коли нап'ється, приходить до мене і лізе до Олексія битися. Поліцію викликали, його батькам дзвонили, щоб утихомирили і забрали додому. Погрожує, що спокійно жити мені не дасть, бо любить і розлучення не визнає. Але мене з ним більше нічого не поєднує. Хочу забути ті стосунки, як страшний сон. Недавно на зупинці зустріла гадалку. Я нічого не запитувала. Сама підійшла і каже: "Біжи звідси і не оглядайся. Колишній тобі проблеми несе. Жити тут не дасть і любов твою відбере". Мене її слова налякали, але чоловік не сприймає це серйозно. Про переїзд чути не хоче. У нього тут гарна робота".

Вкладає в конверт фото. Білявка у джинсовій куртці обіймає чоловіка з татуюванням лева на грудях.

— Гадалка як у воду дивилася. Від колишнього в житті всі неприємності. Сам змінювати місце проживання не планує, тому поїхати доведеться вам. Чоловікові восени запропонують нову посаду в іншій області. Ризикнете з переїздом і не пошкодуєте. До кінця року завагітнієте. Спочатку народите донечку, потім — сина.

"2013 року син вклав гроші в будівництво, — розповідає в листі 64-річна Оксана Іванівна з Київської області. — Будинок звели, але комунікації не підведені, його вже шість років не можуть увести в експлуатацію. Андрій позичив 20 тисяч доларів, а віддавати треба 70. Я питаю: "Як так? Під скільки відсотків ти брав позику?" Обіцяв, що все порішає, бо то його друзі. А "друзям" все одно. Вони вимагають сплатити борг. Торік вивезли його до лісу і заставили копати могилу. Через погрози звернулися в поліцію. Переслідування припинилися, але борг росте. Щоб розплатитися, доведеться продати квартиру. Але це довгобуд. Ніхто з тим забудовником зв'язуватися не хоче. Чотири роки минуло, як ми виставили житло на продаж. Ціну спустили, торгуємося, але люди бояться вкладати гроші в коробку. Невідомо, коли отримають на руки ключі від квартири".

— Щоб розплатитися з боргами сина, доведеться продати два житла. Виставите на продаж своє помешкання. Купите удвічі менше, а половину грошей віддасте сину. Аби розрахуватися з боргами, комусь із родини доведеться податися на заробітки.

Зараз ви читаєте новину «"Доки донька була на заробітках, зять знайшов іншу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі