вівторок, 15 березня 2016 05:55

Пішла з життя Ненсі Рейган

6 березня пішла з життя 94-річна Ненсі Рейган. Із 1981-го по 1989-й була першою леді США. Із президентом Рональдом Рейганом прожила у шлюбі 52 роки.

— Рейган був у Білому домі вісім років. Його дружину всі запам'ятали як речницю кампанії проти наркотиків "Просто скажи ні" і запеклого захисника свого чоловіка, — каже Джош Хеубуш, виконавчий директор Фонду і Президентської бібліотеки ім. Рейгана. — Коли її чоловіка поранили під час замаху на життя ­1981-го, Ненсі не вийшла з лікарні, доки його не виписали.

Після закінчення президентського терміну Рейгани переїхали жити в Каліфорнію. 1994 року в Рональда діагностували хворобу Альцгеймера. Ненсі присвятила себе догляду за чоловіком. Він помер 2004-го. Ненсі визнали найпопулярнішою першою леді США, за соціологічними опитуваннями 2011 року.

коротко

Британський продюсер, аранжувальник гурту "Бітлз" 90-річний Джордж Мартін помер уві сні. Його називали "п'ятим бітлом". 1962-го він вирішив підписати контракт із "Бітлз". Джордж брав участь у підготовці всіх альбомів "Бітлз", крім "Лет Іт Бі". Був двічі одружений. Має четверо дітей. 50 років прожив у шлюбі зі своєю секретаркою Джуді Локхарт-Сміт.

Два тижні рівненські лікарі боролися за життя 50-річного велосипедиста, який потрапив в автокатастрофу в селі Здовбиця Здолбунівського району. На трасі Городище — Рівне — Старокостянтинів його збив 37-річний водій "Рено", коли той почав раптово переїжджати дорогу. Госпіталізували велосипедиста з відкритою черепно-мозковою травмою та переломом ребер.

В американського програміста й комп'ютерного інженера Реймонда Томлінсона, 74 роки, стався серцевий напад. Про його смерть повідомили родичі. Реймонд винайшов електронну пошту. 1971-го він створив першу поштову адресу в інтернеті й запропонував використовувати символ @. У той час він працював у компанії зі створення інфраструктури для військових мереж передачі даних.

Уранці 8 березня в реанімаційному відділені Міжгірської районної лікарні на Закарпатті помер 51-річний пацієнт. Напередодні він випивав із другом у його 2-поверховому будинку. Коли захмелів, утратив рівновагу й упав зі сходів. "Швидка" госпіталізувала його із забоєм головного мозку.

7 березня на залізничному переїзді в селі Степанки Барського району на Вінниччині 74-річна пенсіонерка потрапила під вантажний потяг сполученням Могилів-Подільський — Жмеринка. Намагалася перейти залізничні колії. Потерпілу з тілесними ушкодженнями привезли до лікарні, де вона померла.

Зараз ви читаєте новину «Пішла з життя Ненсі Рейган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі