вівторок, 08 жовтня 2019 05:21

Микола Гладій приховував гіпертонію

Справили дев'ятини за військовим 45-річним Миколою ГЛАДІЄМ із села Довгий Войнилів Калуського району Івано-Франківської області. Коли був у Польщі на заробітках, підвищився тиск і стався внутрішній крововилив у мозок. За п'ять днів помер у реанімації місцевої лікарні.

— Микола приховував, що він гіпертонік. Лише на похороні дізнався, що мав проблеми з тиском, — розповідає товариш Олександр Соколовський, 41 рік.

Микола Гладій раніше працював у фармацевтичній компанії. Був учасником Революції гідності. 2015-го пішов на війну добровольцем. Служив у розвідроті 53-ї окремої мотопіхотної бригади. За рік демобілізувався.

— Коли Коля прийшов додому, не міг знайти роботу, — говорить побратим 34-річний Валерій. Прізвище просить не вказувати. — У нас так: "Ветеран війни? Да? Роботи в нас немає". Усі відфутболюють. Тому Коля мусив їхати на заробітки в Європу.

Якби таких людей, як він, було більше, ми мали б менше втрат на війні, — додає Валерій. — Він адекватно сприймав критику командирів. Ні з ким не скандалив. Коли взнали, що він має розряд по стрільбі, просили вчити новобранців. Та він відмовився стати інструктором. Казав: "Я прийшов захищати рідну землю на передовій".

Чоловіка поховали в рідному селі. Мав батьків і сестру.

Зараз ви читаєте новину «Микола Гладій приховував гіпертонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі