середа, 17 червня 2009 17:30

На іконі Богородиці розквітли сухі лілії

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Отець Василій торкається рукою образа Богородиці ”Усіх скорботних радість”, на якому розквітли сухі лілії через два тижні після Великодня. Подивитися на диво у православному монастирі на околиці Мукачевого на Закарпатті щодня приїздять кілька автобусів пр
Отець Василій торкається рукою образа Богородиці ”Усіх скорботних радість”, на якому розквітли сухі лілії через два тижні після Великодня. Подивитися на диво у православному монастирі на околиці Мукачевого на Закарпатті щодня приїздять кілька автобусів пр

У православному монастирі на Красній гірці на околиці Мукачевого біля ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість" розквітли сухі лілії. Подивитися на диво щодня приїздять кілька автобусів прочан.

Монастир неподалік траси Київ–Чоп будують 14-й рік. Поряд із невеликою церквою будівельники тепер зводять високий храм. Тут знаходять прихисток та обід безпритульні люди.

Біля входу до храму стоїть отець Василій, 25 років. Веде до ікони. Всередині церкви з десяток паломників. Приїхали з Міжгірського району, щоби помолитися біля чудотворного образа.

— Про живі лілії нам розповів минулої неділі священик, — каже Ольга Нанинець, 35 років, із селища Міжгір"я. – Ми, кілька сімей, склалися грошима і найняли автобус, щоб наживо побачити Господнє чудо і помолитися біля образа.

Люди запалюють свічки та по черзі проходять до підвищення біля ікони. Стають навколішки й моляться 5–7 хв. Потім цілують образ і торкаються його хустками, іконками.

Таке вже було в Одеській області

— "Усіх скорботних радість" нам привезли 2001-го із Санкт-Петербурга, — розказує отець Василій. — Біля неї не раз зцілювалися люди. Часто молилася біля ікони мукачівка Ганна. Жінка страждала від приступів астми. Через хворобу кілька разів лежала у реанімації, була при смерті. Та молитви до чудотворної ікони почула Божа Мати, і з того часу жінка не хворіє. Ікона мироточить. Про те, що біля чудотворного образа можуть ожити квіти, ми знали. Таке вже було в Одеській області. Тому в Страсну п"ятницю зірвали на території монастиря 20-сантиметрові лілії. Це квіти Богородиці. Після молитви до живоносного джерела поклали стебла за скло образа. Спочатку лілії зів"яли. А через три тижні, вже зовсім сухі, почали оживати. Щоразу після читання акафісту на склі з"являлися крапельки води, а на стеблах — два-три бутони. За кілька днів вони розцвіли білим квітом. Утворили ніби вінок над головою Богородиці, — показує рукою.

Цвіли лілії кілька днів, нині зів"яли.

— Сухі квітки будуть в образі до наступного Великодня, — веде далі священик. — Потім замінимо їх новими, а ці поріжемо й роздамо людям.

Зараз ви читаєте новину «На іконі Богородиці розквітли сухі лілії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі