пʼятниця, 01 грудня 2017 07:26

"На городі викопали людські кістки"

Автор: МАЛЮНОК: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Навколо доньки Наташі крутиться багато хлопців, але далі побачень не доходить, — пише Раїса Іванівна з Чернігова. — Їй уже 30 років, досі незаміжня. Має вищу освіту, а знайти престижну роботу не вдається. Підозрюю, що на ній вінець безшлюбності".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Запалює свічку. Сканує долонею лист і знімок. На фото дівчина у джинсовій куртці стоїть біля вітрини з алкогольними напоями. У руках тримає пляшку лікеру. Фото зроблене під час подорожі до Чехії.

— Донька вийде заміж, коли перестане зациклюватися на чужих недоліках. Ідеальних чоловіків не буває. Зустрічатися одночасно з обома — теж не вихід. Любовні трикутники не зроблять її щасливою. Під час вибору партнера нехай керується серцем. Наступного року готуйтеся до весілля. Восени має шанс завагітніти.

"Старший син одружений п'ять років, а діток не мають, — пише вінничанка Надія Павлівна, 51 рік. — Із невісткою я не поладила. Молодший прожив у шлюбі п'ять місяців і розлучився. Невістка залишилася вагітна. Син повірив злим язикам, що вона йому зрадила. Не визнає, що дитина від нього. Мене мучить совість, що немовля росте без батька. Син собі пару не шукає. Може, йому варто зійтися з дружиною?"

Надсилає фото молодшого сина. Він обіймає дружину за талію на алеї в парку. Обоє високі, русяві, із зеленими очима.

— Із колишньою дружиною може відновити стосунки, якщо захоче. Вона готова його пробачити й почати все з нуля. Дитина народжена від нього. Якщо має сумніви, може зробити тест на батьківство. ДНК-збіг доведе, що невістка не обманювала й не зраджувала. Старший син стане батьком у наступному році. Невістка проходить лікування. Не тисніть на подружжя з допитами. Радісною новиною поділяться навесні.

"Чотири роки тому купили хату, — пише 48-річний Антон Леонідович із Київщини. — Спеціально для цього продали квартиру в столиці. Мріяли про свій будинок багато років. Коли проводили каналізацію, викопали на городі людські кістки. Сусідка розповідає, що колись тут була солдатська могила. Але попередні власники за нею не дбали. З часом кам'яна плита розсипалася. Викликали археологів. Ті підтвердили, що кістки часів Другої світової. Дружина налякана. Після цього вдома почалися проблеми. Щось шкребеться в шибку, завиває під вікнами. Після заходу сонця діти бояться виходити у двір. Привид загиблого солдата тримає в страху все село. Сусіди теж стали відчувати чиюсь присутність. Шкодуємо, що порушили його спокій".

Надсилає фото будинку. Стара шлакова хата наполовину обкладена пінопластом.

— Не накручуйте себе. Привидів і гостей із потойбіччя у дворі нема. Ви все зробили правильно. Рештки загиблого незабаром ідентифікують і передадуть родичам для захоронення. Загиблий знайде вічний спокій. Стережіться сусідів, які живуть через дорогу від вас. Підлі й заздрісні люди. Набиваються у друзі, але тримають камінь за спиною. Можуть завдати шкоди господарству. Фруктові дерева в саду всохли з їхньої "легкої" руки.

"Син Віталій після одруження став випивати, — пише черкащанка Галина, 49 років. — Стосунки з дружиною не склалися. У невістки постійно щось болить. Ходить по лікарях. Ледь не щомісяця робить ультразвукову діаг­ностику. У неї нічого не знаходять, але прикидається хворою. Весь день сидить в інтернеті. Їй подобається спілкуватися з хлопцями. Вдає неодружену. Їздить у село до батьків на кілька тижнів. Мабуть, там зустрічається з кавалерами. Після того, як син побачив любовну переписку невістки, у нього стався гіпертонічний криз. Невістка змінюватися не збирається. Виставила в інтернеті фото, де цілується з іншим. Син ревнує. Каже, що розійшовся б із нею, але жаль сина, якому 3 роки".

— Щоб повернутися до нормального життя, подружжю знадобиться консультація психолога. Якщо це не допоможе, син подасть на розлучення. Тиснути на нього не варто. Нехай приймає такі рішення самостійно. Дитям невістка маніпулюватиме ще не раз, але бачитися з сином батькові дозволить. Він перестане пити, коли знайде хорошу роботу. На півроку поїде на заробітки. Після повернення почне планувати вдома власний бізнес.

"Вісім років живу з одним чоловіком, але люблю іншого, — розповідає в листі львів'янка Людмила, 35 років. — Наш службовий роман почався сім місяців тому. Заради нього я змінила колір волосся, записалася до спортзалу. Віталій зробив мене впевненішою в собі. За ці сім місяців подарував мені більше щасливих митей, ніж чоловік після весілля. Подавати на розлучення боюся. У нас двоє дітей. Після чергової сварки я заявила, що піду від нього. Чоловік погрожує, що відбере в мене сина і доньку. Має впливових родичів у суді".

— Службовий роман принесе розчарування. Щойно довідаєтеся, що вагітні, кавалер зникне. Хоч і не факт, що дитина буде від нього. Третє немовля скріпить ваш із чоловіком шлюб і виведе стосунки на новий рівень. Улітку до вас перебереться свекруха. Стан здоров'я не дозволяє їй лишатися на самоті. Змиріться. Знайти спільну мову з нею навряд чи вдасться. Але окрема кімната обмежить її втручання у ваші сімейні справи.

Зараз ви читаєте новину «"На городі викопали людські кістки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі