вівторок, 01 жовтня 2019 05:30

Марк Захаров помер від пневмонії

Автор: TELEPROGRAMMA.PRO
  Російський режисер Марк Захаров поставив 40 вистав і зняв сім фільмів. Його статки оцінюють в мільйон доларів. Усе успадкує донька
Російський режисер Марк Захаров поставив 40 вистав і зняв сім фільмів. Його статки оцінюють в мільйон доларів. Усе успадкує донька

1 жовтня на Новодівичому кладовищі в Москві поховають російського режисера 85-річного Марка ­ЗАХАРОВА. Помер від пневмонії.

— Марк Анатольевич попал в больницу с двусторонним воспалением легких, — розповідають у московському театрі "Ленком". — За кілька днів після виписки його здоров'я різко погіршилося. До лікарні знову відвезли з пневмонією.

Марк Захаров мав акторську освіту. Почав займатися режисурою, коли працював у Пермському театрі. Ставив спектаклі в кількох московських театрах. Головним режисером "Ленкому" був з 1973 року. Поставив понад 40 вистав. Зняв сім фільмів. Найвідоміші — "12 стільців", "Той самий Мюнхаузен" і "Формула любові".

У березні 2014-го підписав лист-звернення діячів РФ проти політики президента Володимира Путіна щодо України. Але пізніше заявив, що не ставив підпису під "фальшивкою провокаційного характеру". Підтримував анексію Криму та позицію російського президента.

Дружину актрису Ніну Лапшинову поховав 2014-го. Їхня донька 57-річна Олександра Захарова — театральна актриса. Їй дістанеться все майно батька. Нерухомість, якою він володів, оцінюють у $1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Марк Захаров помер від пневмонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі