пʼятниця, 19 жовтня 2007 16:27

Македонець Тоше Проескі загинув у аварії

  Співак Тоше Проескі три роки тому виступав у Львові та Києві на святкуванні Дня Незалежності
Співак Тоше Проескі три роки тому виступав у Львові та Києві на святкуванні Дня Незалежності

У автомобільній катастрофі 16 жовтня у Хорватії загинув 26-річний македонський співак Тоше Проескі. Машина, у якій їхав артист, зіткнулася з вантажівкою. Тоше спав на пасажирському сидінні. Помер одразу. Його продюсер Юліана та водій зараз у лікарні в тяжкому стані.

Через загибель співака наступного дня в Македонії оголосили траур. У центрі столиці Скоп"є зібралися кілька тисяч людей. Вони тримали в руках квіти й запалені свічки.

— Македонія і Балкани втратили ангела, — каже глава Македонської православної церкви архиєпископ Стефан.

Тоше поховали в рідному місті Крушево, на найвищій горі. Три роки тому він представляв Македонію на пісенному конкурсі "Євробачення" у Стамбулі. Після цього співачка Руслана запросила його до України. 24 серпня Проескі співав у Львові на майдані перед оперним театром, а наступного дня виступав у Києві на Софійській площі.

Співак Віталій Козловський, 22 роки, товаришував з Тоше Проескі.

— У нього ще не було сім"ї, але залишилися батьки, — зітхає Віталій. — Нас познайомила моя менеджер Яна. Вона заприятелювала з ним на "Євробаченні". Яна любила його, бо він був добродушною людиною. Минулого року Тоше запросив мене до Македонії. У місті Охрид він давав концерт, я був спеціальним гостем на його святі.

Цього літа Віталій Козловський мав летіти до Македонії. Він планував записати дует із Тоше Проескі.

Зараз ви читаєте новину «Македонець Тоше Проескі загинув у аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі