понеділок, 30 березня 2009 16:07

Лайма Вайкуле хоче всиновити дитину
5

Лайма Вайкуле каже, що ненавидить сукні та спідниці. Речі купує переважно в Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Фото 2007-го
Фото: фото: ІТАР-ТАРС
Лайма Вайкуле 1991-го перенесла рак. За два роки випустила альбом ”Танго”. Фото 1992 року
Композитора Раймонда Паулса співачка називає ”хрещеним батьком” на естраді. 1986-го він написав їй першу пісню ”Еще не вечер”
Із продюсером Андрієм Латковським співачка живе в цивільному шлюбі
1986-го Вайкуле заспівала з Валерієм Леонтьєвим пісню ”Вернисаж”. Кажуть, недавно Леонтьєв порадив Вайкуле свого пластичного хірурга

— У меня традиция — не отмечать дни рождения. Не хочу думать о возрасте, — каже співачка Лайма Вайкуле. 31 березня їй виповнилося 55 років. Вона влаштувала закриту вечірку для найближчих друзів. Попросила їх нічого не дарувати.

— Подарки мне безразличны. Когда гости идут с цветами и подарками — это такой стресс!

Лайма Вайкуле народилася в місті Цесіс у Латвії. Батько Станіслав працював на заводі, мати Яніна була директоркою магазину. Дівчинка мріяла стати хірургом. Коли в першому класі вчителька порадила купити їй піаніно, Лайма влаштувала скандал.

— Якщо щось було не по-моєму, втікала з дому. Бачила у фільмах про війну, що речі треба збирати в хустину й рушати з вузликом. Я так і зробила. Потім ховалася за будинком, доки не знайдуть.

1957-го родина переїхала до Риги. Вайкуле вступила до медучилища, але пішла з другого курсу. У 15 років стала солісткою Ризького оркестру радіо і телебачення, яким керував композитор Раймонд Паулс. Відтоді називає його своїм "хрещеним батьком". Він написав її хіти "Еще не вечер", "Вернисаж", "Я вышла на Пикадилли".

1991-го в співачки виявили рак грудей. Її успішно прооперували в Америці.

— Якби не Андрій, я не справилася би, — каже Вайкуле про цивільного чоловіка, продюсера Андрія Латковського. Вони познайомилися на дискотеці, коли їй було 16. Латковський грав на бас-гітарі.

— Андрій тоді втік від мами, щоб бути самостійнішим. Ми зійшлися якось випадково. Він заборонив мені готувати і прати. Сказав: "Не хочу, чтобы ты портила свои красивые руки". Із його мамою знайшла спільну мову тільки тому, що не лізла в домашнє господарство. Я й зараз не готую. Найбільше, що можу, — зварити каву.

Одружуватися співачка не хоче. Три роки тому вони з Латковським оголосили, що таємно повінчалися в Лас-Вегасі. Згодом зізналися, що пожартували.

— Мене не лякає штамп у паспорті. Але вся ця весільна процедура — не моє! — каже Лайма. Дітей у неї немає. — Навіть у 55 років ця тема для мене не закрита. Зрештою, дитину можна всиновити.

Вайкуле закидають, що надміру захоплюється пластичними операціями. Вона заперечує, що робила бодай одну. Співачка має в Ризі власний салон краси "Лайма-Люкс". Окрім квартир у столиці Латвії та Москві, купила будинок у Юрмалі. Там живуть її два американські бульдоги — Фейрі та Джин.

Зараз ви читаєте новину «Лайма Вайкуле хоче всиновити дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі