вівторок, 12 квітня 2016 07:05

Комбайнерам пропонують 20 тисяч гривень

— Найбільше бракує робочих рук у промисловості та сільському господарстві. Але молодь продовжує обирати модні спеціальності. Тому після закінчення вузу важко знайти роботу, — говорить 35-річна Олена Яковлєва, директор агентства з персоналу "Аффініті".

— Зараз легко знайти роботу програмістам, менеджерам з продажу, рекламістам, різноробам, операторам кол-центрів. Попит на програмістів ще довго не падатиме, але для цього треба бути висококваліфікованим фахівцем. Успішний менеджер із продажу теж завжди на вагу золота. На промислові підприємства потрібні інженери.

Нескладно буде знайти роботу за фахом випускникам технічних вузів. Але такі спеціалісти можуть претендувати на мінімальну зарплату. Бо спочатку вчорашніх студентів беруть на виробництво помічниками.

Важко знайти роботу логістам — фахівцям із перевезень, бухгалтерам. Багато компаній відмовляються від таких працівників. Роботу передають спеціалізованим фірмам, бо дешевше.

Бракує кадрів у сільському господарстві. Молодь не хоче опановувати відповідних спеціальностей, а старші фахівці знаються лише на старій техніці. Перевчатися їм важко. За останній час зарплати в сільському господарстві зросли. В аграрних холдингах платять від 15 тисяч гривень. Є робота для агрономів, зоотехніків. Комбайнерам, які працюють на сучасних машинах, пропонують 20 тисяч гривень зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Комбайнерам пропонують 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі