середа, 14 березня 2012 00:15

Клоун налякав дітей петардою

Автор: Фото: Назар РОЩУК
  Дніпропетровські повітряні гімнасти Олександр і Наталія Уткіни виконують номер на кільцях під час презентації програми ”Караван Європи” у Львівському цирку. Це перша вистава після річної перерви. 2011-го в ніч на 23 березня у цирку спалахнула пожежа. До листопада будівля стояла без ремонту
Дніпропетровські повітряні гімнасти Олександр і Наталія Уткіни виконують номер на кільцях під час презентації програми ”Караван Європи” у Львівському цирку. Це перша вистава після річної перерви. 2011-го в ніч на 23 березня у цирку спалахнула пожежа. До листопада будівля стояла без ремонту

"Квитків на сьогодні немає!" — таке оголошення висить на касі Львівського цирку в суботу, 10 березня. Тут презентують програму "Караван з Європи".

— На завтра буде три квитки? — запитує в касирки Лідія Струк, 32 роки.

— Буквально кілька штук у синій сектор.

— А це не біля оркестру? У мене малі діти, можуть злякатися, якщо під вухом щось гримітиме, — просить жінка. — 5-річна донька Леся ще від літа просить її в цирк відвести. Побачила по телевізору клоуна — і загорілася. Рахувала дні до вистави.

Торік у ніч з 22 на 23 березня через коротке замикання в цирку трапилася пожежа. До листопада будівля стояла без ремонту. З державного бюджету на відновлення виділили 8 млн грн. За ці гроші реконструювали фойє, купол і манеж, поставили півтори тисячі крісел, установили нову протипожежну систему. Не вистачило коштів на впорядкування території навколо будівлі та ремонт закулісних приміщень.

— У кожному секторі тепер крісла, оббиті дермантином іншого кольору — червоні, жовті, сині, зелені, — розповідає комерційний директор цирку Роман Здреник, 46 років. — Це допоможе глядачам орієнтуватися — якого кольору квиток, у такому секторі треба сідати. Раніше артисти часто скаржилися, що наш манеж нерівний. Тепер зробили тришарове покриття з каучуку. Під час ремонту заварили люк посередині арени. Такі люки були у всіх радянських цирках для ілюзіоністів Кіо. Весь інший час люк простоював. Іноді тварини туди могли провалитися.

Навпроти цирку стоїть карусель, дітей пропонують покатати на поні. Біля входу вишиковується військовий оркестр. Виконують марші, потім починають награвати популярні хіти.

29-річна Оксана Велешко знімає сина 7-річного Павла з каруселі.

— Квитки купили ще позавчора, — розстібає на малому куртку і поправляє безрукавку. — Чоловік дав 100 гривень. Половину вже потратили, хоч ще навіть всередину не зайшли. Треба ж і на каруселі покататися, і з коником сфотографуватися, і солодкої вати спробувати.

Перед входом утворюється штовханина. Відчинені тільки одні двері. Жінка перевіряє квитки і скеровує глядачів ліворуч або праворуч.

Програма триває 2 год. Собаки перекидаються, мавпи стрибають по манежу. Діти аплодують, коли на арену виходить слониха в чепчику. Її привезли дресирувальники з Будапешта. Хоботом вона наносить піну на щоки підставного глядача з залу, намагається поголити його пластиковою бритвою.

Ще до антракту 31-річний Олег Новіков виводить у фойє сина Тимофія. Той плаче.

— Побачив клоуна і злякався, — пояснює Олег. — Той вистрелив із петарди, у дітей почалася істерика. Не знаю, куди його ще вести. Для театру замалий, а в цирк каже, що більше ні ногою.

— Позаторік колєжанка з роботи ходила на левів дивитися, — шепоче одна жінка другій, доки її дитина дивиться за виступом клоуна Живчика. — Так тварина кинулася на дресирувальника. Усе залило кров'ю, люди з залу в істериці вибігали.

— Я б після такого в житті дитину в цирк не повела.

— А то. Я навмисно передзвонювала, питала, чи леви будуть. На псів і мавп нехай дивиться. Ці якщо і вкусять, не так страшно.

Програма "Караван з Європи" у львівському цирку триватиме щосуботи і щонеділі до 8 квітня. Квитки коштують від 30 до 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Клоун налякав дітей петардою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі