вівторок, 12 грудня 2017 07:55

Ігор Мельник не переніс другого інсульту

2 грудня у Львівській лікарні швидкої допомоги від інсульту помер журналіст і краєзнавець Ігор Мельник. Йому було 65 років.

– Перший інсульт у Ігоря Володимировича стався на початку 2017-го, – кажуть колеги. – Він його пережив і швидко реабілітувався. Другого не переніс.

Ігор Мельник закінчив львівську "Політехніку". Працював інженером-конструктором. Наприкінці 1980-х створив у Львові Товариство рідної мови ім. Тараса Шевченка. Згодом воно стало всеукраїнським і отримало назву "Просвіта". Видав 10 книжок про історію львівських вулиць. Писав нариси про галицькі міста.

– Ігор Володимирович зосередився на одній темі. Демонстрував при цьому енциклопедичні знання, – каже товариш, письменник 65-річний Юрій Винничук. – Він носив у голові безліч всілякої інформації, пов'язаної зі Львовом і Галичиною. З ним я міг порадитися, щось уточнити. Його важко було чимось здивувати. Коли казав, що знайшов якусь стару польську книжку з історії Львова, він уже знав про неї.

Ігор Мельник був одним з організаторів Народного руху України. 2012-го заснував Українську Галицьку партію. Працював у львівській газеті "Поступ". Останні чотири роки публікувався в інтернет-виданні "Збруч". У нього залишилися дружина і дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Мельник не переніс другого інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі