вівторок, 10 серпня 2010 22:48

Художник пише картини під водою

Автор: фото: REUTERS/Mihail Semyenov
  Київський художник Олександр Білозір пише картину під водою у Чорному морі поблизу Ялти. Полотно із зображенням затонулої баржі він створив менш ніж за півтори години
Київський художник Олександр Білозір пише картину під водою у Чорному морі поблизу Ялти. Полотно із зображенням затонулої баржі він створив менш ніж за півтори години

Київський художник 47-річний Олександр Білозір під водою написав найбільшу картину в Україні. Полотно розміром 70х100см він створив у Чорному морі поблизу Ялти на глибині 12 м. Її занесли до Книги рекордів України.

— Першу картину під водою я намалював 2004-го, — розповідає Олександр. — Із того часу не можу зупинитися, здається, що глибина постійно мене кличе. Маю близько півсотні картин. Малювати під водою подобається більше, ніж на суші, бо там легше дихати. Працював майже у всіх частинах Світового океану — від Червоного моря до Індонезії. Понад 10 написав у Чорному морі, але таких великих досі не створював.

Картину-рекордсменку намалював за 1 год. 20 хв. На полотні зобразив баржу, яка затонула 30 років тому недалеко від Масандрівського пляжу.

— На човні виплили у відкрите море. Взяли із собою спорядження для дайвінгу, фото- і відеокамери, полотно і фарби. Перед зануренням у воду обробив полотно спеціальним розчином. Після цього фарба не вступає у реакцію з водою та ідеально лягає на поверхню. Знайшов лише один сорт фарби, який не розмиває вода. Вона і через 10 років не злізе. Найбільше труднощів виникало через каламутну воду. Із полотна постійно доводилося струшувати пісок. Зі мною знаходилися троє рятівників дайвінг-центру. Все знімав на відео підводний оператор.

Картину Олександр Білозір хоче виставити на аукціон. Початкову вартість називати відмовляється.

— Ціна буде високою, бо картина унікальна. Думаю, купить хтось із високопосадовців. Мої полотна мають у своїй колекції Леонід Кучма та Сергій Тігіпко.

Картину збираються занести до Книги рекордів Гіннеса.

Зараз ви читаєте новину «Художник пише картини під водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі