вівторок, 10 липня 2018 05:41

Геннадій Нємцов загинув на Світлодарській дузі

10 липня відзначають дев'ятини за старшим сержантом 48-річним Геннадієм Нємцовим. Він загинув 28 червня. Отримав вогнепальні поранення в бою на Світлодарській дузі.

Нємцова призвали в армію під час мобілізації 2015‑го, служив у 72-й окремій механізованій бригаді. Після строкової служби підписав контракт.

25 років працював у Черкасах на комунальному підприємстві ритуальних послуг. Займався фотокерамікою.

— Працювати з керамікою його навчив тесть Віктор Михайлович, теж у нас робив, — каже колега Любов Петрівна, 44 роки. — Замінив Геннадію батька, адже його ростила сама мати Поліна Мойсеївна.

З дружиною Анжелою побралися 1991-го. Донька Альона гімнастикою займалася, він пишався, носив календарики з її зображенням. Цього року закінчила школу. Переживав, щоб отримала хорошу вищу освіту.

Син теж відслужив в АТО. Мобілізували на п'ятому курсі університету. Нємцов не став відмовляти від служби. Віталій уже має свою сім'ю: дружину, дитину. Весілля не робили. Сказали, неправильно святкувати, коли батько на війні.

Священики справили панахиду за померлим на Соборній площі Черкас 2 липня. Друзі та побратими принесли букети червоних троянд і гвоздик, перев'язані чорними стрічками. Коли труну з військовим виносили, черкащани стали на коліна й схилили голови.

Поховали Геннадія Нємцова на Алеї Героїв АТО четвертого міського кладовища.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Нємцов загинув на Світлодарській дузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі