неділя, 05 серпня 2007 17:30

Філліс Тернер закінчила університет у 94 роки

Автор: фото: REUTERS
  94-річна Філліс Тернер отримує диплом університету австралійського міста Аделаїда. Навчання вона кинула в 12 років, щоб доглядати за меншими братами й сестрами
94-річна Філліс Тернер отримує диплом університету австралійського міста Аделаїда. Навчання вона кинула в 12 років, щоб доглядати за меншими братами й сестрами

2 серпня 94-річна австралійка Філліс Тернер отримала диплом з відзнакою університету міста Аделаїда. Відтепер вона — дипломований спеціаліст-медик. Філліс — найстарша випускниця у світі.

Куратор її курсу Масьє Генненберґ здивований енергійністю літньої жінки, її відданістю навчанню. Хоча Філліс ходить із ціпком, за п"ять років вона майже не пропускала лекцій.

— Для мене навчання — велике щастя. Сподіваюся, що й молоді думають так само. Всі п"ять років я була абсолютно щаслива. Шкода лише, що трохи обмежена в можливості пересуватися, — сказала Тернер у випускній промові перед однокурсниками.

У 12 років жінці довелося залишити навчання в середній школі, щоб допомагати матері виховувати дев"ятьох молодших братів і сестер. У середині 60-х років вона все ж таки отримала шкільний диплом. Після одруження виховувала сімох власних дітей, тому вступити до коледжу не було можливості. Лише 2002-го, після смерті чоловіка, Філліс Тернер пішла до університету.

Рік тому австралійський університет Нової Англії закінчив 91-річний Аллан Стюарт. Він став юристом. Шестирічну програму вузу чоловік опанував за 18 місяців.

— У мене залишилося мало часу. Якби навчався довше, міг би не дожити до випуску, — пояснює Аллан. — Найважче мені було навчитися працювати з комп"ютером. Але тепер я з Інтернетом на "ти".

Зараз ви читаєте новину «Філліс Тернер закінчила університет у 94 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі