четвер, 29 жовтня 2020 05:06

Дмитро Маніфест приховував свій діагноз

Автор: GLAVCOM.UA
  Дмитро Маніфест знімав кліпи для українських артистів — Тіни Кароль, Ольги Полякової, гуртів ”Друга ріка”, ”Скай”
Дмитро Маніфест знімав кліпи для українських артистів — Тіни Кароль, Ольги Полякової, гуртів ”Друга ріка”, ”Скай”

13 жовтня не стало режисера, оператора та кліпмейкера Дмитра МАНІФЕСТА. Тривалий час боровся з онкологією. У листопаді йому мав виповнитися 31 рік.

— Ми познайомилися на київському баттлрепмайданчику. Дмитро був суддею змагань, а я — одним з організаторів, — розповідає поет і продюсер Сергій Локшин. — Він круто виконував свою роботу: судив із глибоким розумінням культури й контексту. Тоді дізнався, що Діма раніше мав свій реп-гурт і знімав кліпи для реперів.

Дмитро був засновником компанії "Маніфет Продакшн", яка створювала відео. Знімав кліпи для багатьох артистів. Його клієнтами були, зокрема, Ольга Полякова, Тіна Кароль, Дзідзьо, гурт ТНМК, "Друга ріка", "Антитіла", "Скай".

— Окрім безумовного таланту режисера й оператора, в нього була ще одна суперсила — міг миттєво завойовувати серця людей, — додає Локшин. — Якось на вечірці ми дивилися онлайн-запуск ракети Ілона Маска. Були люди з різних компаній, які майже не знали одне одного. Діма написав мені: "Забіжу на 10 хвилин". Коли прийшов, протягом години всі намагалися з ним поспілкуватися.

Дмитро Маніфест народився в Києві. Закінчив Національний університет ім. Тараса Шевченка. Про те, що хворий на рак, друзям не розповідав.

— Востаннє бачилися з ним під час перегляду нового сезону мультсеріалу "Рік та Морті". Сміялися. Домовлялися подивитися разом другий сезон серіалу "Мандалорець" та фільм "Дюну", який презентуватимуть наступного року, — каже Локшин.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Маніфест приховував свій діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі