вівторок, 06 лютого 2018 05:05

"Діти з мене весь гемоглобін забрали, ставили крапельниці"

Автор: www.facebook.com / Таня Медун
  Тетяна Медун стоїть удома із чоловіком Сергієм і дітьми — 9-річним Олександром, Ксенією, 7 років, та 4-річною Марією
Тетяна Медун стоїть удома із чоловіком Сергієм і дітьми — 9-річним Олександром, Ксенією, 7 років, та 4-річною Марією

— Возраст не играет сейчас большой роли. Все чаще в род­доме вижу мам за 40. В этот раз познакомилась с 50-летней роженицей, — розповідає киянка 41-річна ­Тетяна ­Медун. 25 січня народила двох дівчат і хлопця у столичному пологовому будинку №5. Жінка має ще п'ятьох дітей.

Немовлята з'явилися на світ на кілька тижнів раніше з вагою 2100, 2200 і 1800 г.

— На ультразвуку виявили, що діти неправильно розмістилися. Робили кесарів розтин, — продовжує Тетяна. — Лікарі прогнозували, що найслабшим буде хлопчик. Виявилося, навпаки. Уже сама його годую. Дівчатка ж підключені до крапельниць і дихального апарата. Всі троє — у реанімації. Ходжу до них кожні 3 години.

Із чоловіком 41-річним Сергієм немовлят назвали Віктором, Нікою і Вікторією. Мають ще трьох синів і двох доньок. Найстарший — 19-річний Євген.

— Після першого сина, гадала, що вже не народжуватиму. Мала невдалі пологи, була закрита шийка матки. Півгодини її відкривали вручну. Запам'ятався сильний біль. Потім не хотіла більше дітей. Однак чоловік переконав спробувати ще раз. Так з'явився Максим. Йому 11, — говорить Тетяна Медун. — Під час останньої вагітності діти з мене весь гемоглобін забрали. Ставили крапельниці.

Сім'я Медунів живе у двокімнатній квартирі. Працює лише батько. Він майстер по дереву.

— Місця в квартирі бракує. На початку будемо робити, як і всі з трійнятами — усіх кладуть поперек на одному ліжечку. Далі будемо думати. Можливо, місцева влада допоможе, — додає жінка. — Минулого року тут теж була трійня. Київська адміністрація запропонувала сім'ї квартиру на п'ятому поверсі. Там раніше жили алкоголіки і наркомани. Помешкання було загаджене пташиним послідом. Борг за комунальні послуги сягав 40 тисяч гривень. Сказали: або така квартира, або ніякої.

Раніше весь побут був на мені. Коли потрапила в пологовий, чоловік відчув на собі всю тяжкість. Навчився готувати. Приносив салати в лікарню. Була здивована.

Знайомі мами двійнят чи трійнят говорять, якщо від рідних нема допомоги по догляду, можна одразу застрелитись. У кого є фінансова можливість, наймають няню. Чоловік на перший час візьме відпустку. Але згодом йому доведеться йти працювати. Старші діти будуть на навчанні, спортивних тренуваннях. Рідні не допомагатимуть. Ще після другої дитини сказали: як хочете велику сім'ю, розраховуйте тільки на себе.

Зараз ви читаєте новину «"Діти з мене весь гемоглобін забрали, ставили крапельниці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі