вівторок, 29 серпня 2017 05:20

"Робив пропозицію щодня, доки не погодилася"

Автор: www.lvnews.org.ua
  Сергій Загасайло та Дарина Крук розписалися у львівському палаці Потоцьких. Чоловік брав участь в АТО. Там потрапив під мінометний обстріл. Пересувається на інвалідному візку
Сергій Загасайло та Дарина Крук розписалися у львівському палаці Потоцьких. Чоловік брав участь в АТО. Там потрапив під мінометний обстріл. Пересувається на інвалідному візку

Ветеран АТО 26-річний Сергій Загасайло і студентка Дарина Крук, 22 роки, побралися 12 серпня у львівському палаці Потоцьких. Познайомилися на столичному майдані Незалежності під час Революції гідності.

— На Майдан приходила разом із сестрою, допомагали на кухні, — розповідає Дарина. — Одного разу до нас зайшов Сергій. Побачила його і зрозуміла, що хочу бути поряд із ним усе життя. Пізніше разом жили в Київській адміністрації: він кидав коктейлі Молотова в "беркутівців", а я готувала їсти мітингувальникам. Після революції Сергій поїхав на схід воювати. Спілкувалися по телефону. Одного разу сказала йому: "Я тут зустрічаюся з друзями, ходжу на навчання, а ти десь там чуєш постріли й вибухи". Він відповів: "Сонечко, ми тут стріляємо, щоб ти могла спокійно сидіти на кухні та обіймати іграшкового ведмедика, якого я тобі подарував".

24 травня 2014 року біля Костянтинівки на Донеччині Сергій потрапив під мінометний обстріл. Отримав численні поранення. Переніс 13 операцій. Втратив частину черепа.

— Коли дізналася, одразу приїхала в госпіталь, — згадує Дарина. — Він три тижні був у комі, а я безперестанку молилася Богові. Сергій отямився, та кілька місяців мене не впізнавав. Одного разу зайшла в палату, а він говорить: "О, прийшла моя квіточка". Взяв за руку і запропонував одружитися. Кожного дня пропозицію повторював, доки я не погодилася. З лікарні Сергія відвезли додому, в Добротвір на Львівщині. В університеті взяла академвідпустку і поїхала за ним. Увесь час була поруч. У ніч перед одруженням лежали в ліжку. Коханий сказав: "Досі не вірю, що добився тебе".

Зараз Сергій Загасайло пересувається на інвалідному візку. Щоб встав на ноги, потрібно п'ять років реабілітації, кажуть лікарі.

— Між курсами відновлення в спеціальних закладах чоловік постійно займається вдома: розтягує зв'язки та сухожилля на ногах, — говорить Дарина. — Усі тренажери купили за гроші благодійників і небайдужих людей. Сергієві з кожним днем кращає. Віримо, що невдовзі знову стане на ноги.

Зараз ви читаєте новину «"Робив пропозицію щодня, доки не погодилася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua